Ελλάδα

418 τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα- 31 νέα, 13 άτομα διασωληνωμένα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Μεγαλώνει ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 418. Εξ αυτών νοσηλεύονται 79 ασθενείς, οι 13 διασωληνωμένοι.

Όπως είπε, ο κ. Τσιόδρας τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αττική, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων απροσδιόριστης πηγής μόλυνσης ανέρχεται σε 64.

Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων που έχουν διασωληνωθεί είναι τα 70 έτη, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 άτομα και 14 έχουν λάβει εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως οι συμβουλές για τα μέτρα αυτοπροστασίας, αλλά και του κοινωνικού συνόλου δεν αλλάζουν. “Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη νόσο σαν να την έχουμε. Αν το τεστ βγει θετικό ή αρνητικό η στρατηγική μας δεν αλλάζει”, είπε και διαμήνυσε πως υπάρχει επάρκεια υλικού για τη διενέργεια τεστ.

H εκτίμηση των ειδικών είναι πως στην Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον 3.000 με 4.000 κρούσματα που δεν έχουν καταγραφεί.

Τέλος, ο Καθηγητής,  ανακοίνωσε και κάποια ενθαρρυντικά δεδομένα για την αντιμετώπιση του ιού. Συγκεκριμένα, τόνισε πως ερευνητική ομάδα της Κίνας ανακοίνωσε πως έκανε θεραπευτική χρήση νέου φαρμάκου το οποίο επέδρασε θετικά τέσσερις ημέρες αφότου ελήφθη το φάρμακο, όπως και ότι ερευνητική ομάδα της Γαλλίας ανακοίνωσε τη χρήση σχήματος γνωστών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται και στα νοσοκομεία της Ελλάδας, τα οποία σε έξι μέρες οδήγησαν σε αρνητικοποίηση του ιού κατά 90%.

Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ως επιπρόσθετο μέτρο την απαγόρευση των δημόσιων, υπαίθριων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων για τις οποίες μάλιστα, εκτός από ποινικές θα υπάρχουν και διοικητικές κυρώσεις έως και 1.000 ευρώ ανά άτομο.