Τοπικά

Σταθερός ο αριθμός των κρουσμάτων στο Ρίο- Δύο σοβαρά

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Στους 20 ανέρχονται οι ασθενείς – επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού – που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγία η Βοήθεια” στο Ρίο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, μέλος της επιτροπής του ΕΟΔΥ, Χαράλαμπος Γώγος.

Δυο νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ΠΓΝΠ, ο 64χρονος από τη Δυτική Αχαΐα που είχε συμμετάσχει στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους και ένας ακόμη 45χρονος, ο οποίος δεν αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα αλλά η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση. Την ίδια ώρα, τρεις ασθενείς νοσηλεύονται με σοβαρή πνευμονία, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες- βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας ενός ιερωμένου.

Ο κ. Γώγος μιλώντας χθες το μεσημέρι στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα πρέπει να περιχαρακώσουμε την λοίμωξη από την κοινότητα», ενώ δεν έκρυψε την αγωνία του για τα αχαρτογράφητα κρούσματα στη χώρα μας.

Εκτίμησε ότι μέσα σε δεκαπέντε μέρες θα υπάρξει μια εικόνα στην επιστημονική κοινότητα για το κατά πόσον τα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού που έχουν ληφθεί μπορούν να αποδώσουν και να αναστείλουν την εκτεθιτική αύξηση της λοίμωξης ή όχι.

«Τα μέτρα που λαμβάνονται αποσκοπούν για να προφυλαχθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα. Στόχος είναι να μπλοκάρουμε τη διάδοση και εαν αυτό συμβεί θα έχουμε μια εικόνα σε μια με δύο εβδομάδες κατά πόσον αυτά τα μέτρα μπορούν να αποδώσουν», είπε χαρακτηριστικά.