Τοπικά

Κορωνοϊός Πάτρα : Κάνει ιχνηλατήσεις το κλιμάκιο ΕΟΔΥ – Κρίσιμη η κατάσταση του 66χρονου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στο νοσοκομείο του Ρίου έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς ο 66χρονος νοσηλεύεται εκεί από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού.

Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο ασθενής είχε αναφέρει το ταξίδι του σε χώρες με κρούσματα. Στα δύο εικοσιτετράωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική έχει έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί). Παράλληλα σύσκεψη έγινε το απόγευμα στο νοσοκομείο Αμαλιάδας με κλιμάκιο υπουργείου υγείας και θα ακολουθήσει με διοικητή πολιτικής προστασίας ο οποίος έφτασε στο σημείο με ελικόπτερο.

Το ταξίδι του 66χρονου με 53 ακόμη πολίτες στο Ισραήλ

Η ανησυχία από την περίπτωση του νέου αυτού κρούσματος κορωνοϊού, προκύπτει από το γεγονός πως ο 66χρονος άνδρας ήρθε σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια ταξιδιού που πραγματοποίησε στο εξωτερικό πριν από μερικές ημέρες. Συγκεκριμένα, ο 66χρονος που βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, ταξίδεψε στα Ιεροσόλυμα, το όρος Σινά και το Κάιρο με γκρουπ 53 ακόμη ατόμων. Οι 53 από την Αμαλιάδα, ταξίδεψαν αεροπορικώς από το «Ελ. Βενιζέλος» ως το Τελ Αβίβ, από όπου επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο προκειμένου να συνεχίσουν οδικώς το ταξίδι τους απ’ όπου επέστρεψαν στις 27 Φεβρουαρίου.

Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Ρίου: Είναι βαρύ περιστατικό με πνευμονία

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο Γρηγόρης Ευαγγελάτος μιλώντας στο iefimerida.gr τόνισε ότι ο 66χρονος βρίσκεται διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση. «Είναι ένα βαρύ περιστατικό με πνευμονία» είπε ο κ. Ευαγγελάτος.

Αυτή τη στιγμή είναι ακόμη άγνωστο αν θα παραμείνει στη μονάδα αρνητικής πίεσης ή θα μεταφερθεί στην εντατική. Στο νοσοκομείο, όπως μας μετέφερε ο κ. Ευαγγελάτος, επικρατεί πανικός μεταξύ του νοσηλευτικού προσωπικού που ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο. Όπως μας είπε, δόθηκε εντολή στο προσωπικό του νοσοκομείου του Ρίου που ήρθε σε επαφή με τον 66χρονο, να τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα 14 ημερών γιατί έτσι προβλέπει το πρωτόκολλο από τον ΕΟΔΥ.