Τοπικά

Πόλη “φάντασμα” η Κάτω Αχαΐα – Τραγικές οι συνέπειες από τον κορωνοϊό

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Πόλη “φάντασμα” θυμίζει τις τελευταίες ημέρες η Κάτω Αχαΐα λόγω του κορωνοϊού, με τις συνέπειες για την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία να είναι καταστροφικές.

H κίνηση στους δρόμους έχει περιοριστεί και λόγω της παύσης λειτουργίας σχολείων και φροντιστηρίων, αφού η μαθητική και γονεϊκή κοινότητα αποτελεί ένα από τα πιο “ζωντανά” κομμάτια της τοπικής κοινωνίας.

Ο κλοιός του ιού σφίγγει ολοένα και περισσότερο και στους τρεις πληττόμενους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται καθημερινά.

Σήμερα το πρωί στο Επιμελητήριο Αχαΐας πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη παραγωγικών φορέων προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση, η οποία το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως άλλωστε δήλωσε και ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας λέγοντας πως το επόμενο δίμηνο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση δεν καλύπτουν τις ζημιές που έχει υποστεί μέχρι σήμερα η τοπική οικονομία, η οποία βρίσκεται σε καθίζηση.

Καφετέριες, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις έχουν “νεκρώσει” και στη Δυτική Αχαΐα και όλοι αναρωτιούνται μέχρι πότε οι πολίτες θα ζουν με τον φόβο μετάδοσης του κορωνοϊού. Προφανώς μέχρι να κάνει ο ιός τον κύκλο του.