Ελλάδα

Αλλάζει ο καιρός με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από σήμερα το βράδυ στη χώρα. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά και βόρεια με βροχές, κυρίως από το μεσημέρι και μετά που τη Δευτέρα θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του meteo.gr, νεφώσεις καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το πρωί της Κυριακής, όπως φαίνεται και στην εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11. Λόγω της κίνησης του βαρομετρικού χαμηλού νότια της Κρήτης εντός των επόμενων 24 ωρών, οι νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούνβροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μάλιστα, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη με παρόμοια φαινόμενα.

Από την Τετάρτη 25/03 ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας.

kairiko_me_kakokairia

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από σήμερα το απόγευμα στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας, σε πεδινές περιοχές των δυτικών και βορείων ηπειρωτικών και στα νησιά του Ιονίου.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως το πρωί της Δευτέρας 23/03. Στη συνέχεια θα περιοριστούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Λίγες χιονοπτώσεις αναμένονται τη Δευτέρα 23/03 στη Δυτική Μακεδονία.

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Τετάρτη 25 Μαρτίου.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) στη χώρα έως το βράδυ της Δευτέρας 23/03.

kairos_dipli_kakokairia

 

Πέφτει η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση  κυρίως τη Δευτέρα 23/03, η οποία στα βόρεια ηπειρωτικά θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 10 βαθμούς.

Η πτώση θα είναι πρόσκαιρη αφού μια νέα μικρή άνοδος αναμένεται από την Τρίτη 24/03.

Δύο «κύματα κακοκαιρίας» αναμένεται να πλήξουν τη χώρα μας, το πρώτο από το απόγευμα της Κυριακής και το δεύτερο από την Τετάρτη.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από τη νύχτα της Δευτέρας 23/03 προς Τρίτη 24/03 βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, οι οποίες σταδιακά και έως το βράδυ της Τρίτης 24/03 θα περιοριστούν στη Θράκη, στη Μακεδονία και ενδεχομένως στη Θεσσαλία. Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Τετάρτη 25/03 για το οποίο θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.