Τοπικά

Μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει και η Διαρκή Ιερά Σύνοδος

Åèéìïôõðéêç åðéóêåøç ðñáãìáôïðïéçóå ï Áñ÷éåðéóêïðïò Éåñùíõìïò óôïí Ðñùèõðïõñãï Êõñéáêï Ìçôóïôáêç óôï ìåãáñï Ìáîéìïõ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ
Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Συνέρχεται εκτάκτως αύριο Δευτέρα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 163ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με θέματα υγείας σχετιζόμενα με τις τελευταίες εξελίξεις της επιδημίας του νέου κορωνοϊού (Covid-19).

Για το ζήτημα της εξάπλωσης του ιού στην χώρα μας είχε τοποθετηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ, τόνισε πως για την Εκκλησία μας, είναι προφανές ότι όσοι ανθρωπίνως ανησυχούν και φοβούνται και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού είναι το ίδιο πιστοί Χριστιανοί με όλους τους υπόλοιπους, ενώ πρόσθεσε πως οι κληρικοί δεν διαθέτουν ούτε μετρητή πίστης ούτε “παρουσιολόγιο” στους Ιερούς Ναούς.

«Η Εκκλησία μας όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους αγαπά και για όλους προσεύχεται.Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζουν και ενεργούν σε πνεύμα ελευθερίας του προσώπου, διαθέτοντας, ταυτόχρονα, ανεπτυγμένο το αίσθημα τόσο της εθνικής όσο και της ατομικής ευθύνης», τόνιζε.

Να σημειωθεί πως για το θέμα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο και ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης.