Τοπικά

Για τις λατρευτικές συναθροίσεις της επόμενης περιόδου…- Άρθρο του Τάσου Γιακουμή

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Την άποψη του για τις λατρευτικές συναθροίσεις της επόμενης περιόδου.., επισημαίνοντας πως προέχει η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας καταθέτει ο Τάσος Γιακουμής, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κ. Υ. Κ. Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει “ορθώς, κατά τη γνώμη μου, ο ΕΟΔΥ προσπαθεί με κατασταλτικά – για πολλούς – μέτρα να περιορίσει την εξάπλωση του ιού στην περιφέρεια Αχαΐας-Ηλείας-Ζακύνθου και αναστέλλει τη λειτουργία σχολείων, πανεπιστημίων, δημοσίων θεαμάτων κλπ.

Σκοπός είναι, με τον περιορισμό της επιμόλυνσης, να ανασταλεί η ταχεία εξάπλωση της επιδημίας. Κι αυτό, γιατί μόνο έτσι θα περιοριστεί η βλάβη του συστήματος υγείας που έχει ήδη επέλθει από τον αποτυχημένο χειρισμό του συνανθρώπου μας που με άλλους πολλούς συντοπίτες είχαν εκδράμει στα Ιεροσόλυμα, από όπου και πιθανώς ήρθαν σε επαφή με τον ιό.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας της Βασιλικής του Παναγίου Τάφου, μιας και ενέχεται στη διασπορά του ιού στο Ισραήλ και αλλού.

Τα μέτρα του ΕΟΔΥ μπορεί να αποδειχθούν μια τρύπα στο νερό, αν αφεθεί να λειτουργήσουν χώροι συνάθροισης πολλών ανθρώπων, κατά τεκμήριο ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς κλπ), όπως οι ναοί που γιορτάζουν και λειτουργούν κατά τους Α’ Χαιρετισμούς αύριο και το Ψυχοσάββατο.

Η επιδημία του κοροναϊού, δεν πρέπει να εμπλέκεται στις αντιλήψεις πίστης και δογμάτων. Ο ιός μας έχει δείξει τα δόντια του -βλέπουμε τα αποτελέσματα της διαφυγής του στη γειτονική Ιταλία- και δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεφύγει το πράγμα εδώ, που το υγειονομικό μας σύστημα έχει υποστεί τεράστια βλάβη από τις πολιτικές της λιτότητας και της απαξίωσής του. Με το πρώτο κρούσμα στην περιφέρειά μας, πάνω από 30 επαγγελματίες υγείας μπήκαν σε καραντίνα σε Αμαλιάδα και Ρίο. Έχουμε πολλούς;

Η Μητρόπολη Πατρών και οι εκκλησιαστικοί παράγοντες Ηλείας και Ζακύνθου και ο ΕΟΔΥ με σαφή οδηγία του, οφείλουν να πάρουν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό των εκδηλώσεων λατρείας -όσο αυτές προάγουν το συνωστισμό- τις επόμενες μέρες. Κι αυτό γιατί βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή για την εξέλιξη της επέκτασης της επιδημίας τις μέρες που έρχονται.

Προέχει η υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας”.