Τοπικά

Κ. Ταπεινος – Σε 24ωρη επιφυλακή ο μηχανισμός του δήμου Δυτικής Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Tο τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου, υπό την καθοδήγηση του αντιδημάρχου Κώστα Ταπεινού, είναι επί ποδός

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου προειδοποίησε πως είναι πολύ πιθανό πλέον να ληφθούν και έξτρα μέτρα, ακόμα πιο δύσκολα, στην προσπάθεια περιορισμού, όσο το δυνατόν, της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Δείτε τα πιο σημαντικά και ηχηρά σημεία από τις τοποθετήσεις-προειδοποιήσεις-επισημάνσεις του Κώστα Ταπεινού:

-Ο πολύς κόσμος έχει κατανοήσει τον κίνδυνο και δείχνει να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις. Η επισήμανση του κ. Ταπεινού είναι ενδεικτική: «Ναι, ισχύει. Θα σας πω τούτο, ενδεικτικά: Πέμπτη βράδυ έκανα έναν έλεγχο στο Λάππα για να δω τι γίνεται. Παρότι έπαιζε και ο Ολυμπιακός ποδόσφαιρο, άρα οι καφετέριες έπρεπε να ‘ταν γεμάτες, είδα το αντίθετο. Ελάχιστος κόσμος… Αυτό μαρτυρά πως οι πολλοί έχουν καταλάβει πόσο σοβαρός είναι ο κίνδυνος. Ακόμα και στα χωριά, τα καφενεία έχουν πολύ λίγο κόσμο, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας».

-Αραγε, υπάρχει κάτι που ανησυχεί τη δημοτική αρχή; Απαντά ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας: «Για την ώρα, όχι. Διαπιστώνουμε όλοι μας πως ο κόσμος ακούει και καταλαβαίνει, χωρίς να δείχνει σημάδια πανικού. Θα επιμείνω, όμως, στις ευπαθείς ομάδες. Αυτός είναι ο μόνος προβληματισμός μας, να πειθαρχούν οι ευπαθείς ομάδες στις οδηγίες. Κατά τη γνώμη μου, μάλιστα, δεν πρέπει ούτε στην Εκκλησία να πηγαίνουν αυτό το διάστημα. Προέχει η υγεία τους, η ζωή τους».

-Τι γίνεται με τους ρομά και με τους εκατοντάδες αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται στη Δυτική Αχαϊα, στα άτυπα σύνορα Αχαϊας και Ηλείας. «Κανένα κρούσμα ως τώρα. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό. Γιατί σε αυτές τις κατηγορίες η ιχνηλάτιση είναι πολύ πιο δύσκολη. Θεωρώ, όμως, ότι και οι ρομά-τσιγγάνοι και οι αλλοδαποί προσέχουν όσο μπορούν και υπακούνε κι αυτοί στα μέτρα», εκτιμά ο κ. Ταπεινός.

-Ποια είναι τα έκτακτα μέτρα που έχει πάρει η δημοτική αρχή, σε πρώτη φάση. Τα απαριθμεί ο κ. Ταπεινός: «Πέρα από τα γενικά μέτρα, που έχουν ανακοινωθεί και ληφθεί από Υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ, σε ό,τι αφορά εμάς έχουν περιοριστεί οι λειτουργίες των πρώην δημαρχείων Λαρίσου, Μόβρης, Ωλενίας και για το επόμενο διάστημα έχουν μεταφερθεί στις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου στην Κάτω Αχαϊα. Ακόμα και τα κατά τόπους ΚΕΠ θα απορροφηθούν, όσον αφορά τις υπηρεσίες τους, για ένα διάστημα από το δήμο Κάτω Αχαϊας. Οι πολίτες όσο μπορούν να αποφεύγουν τις επισκέψεις στα δημοτικά γραφεία. Μόνο αν είναι μεγάλη ανάγκη…».

-Μεγάλο ρόλο θα παίξουν στην καθημερινή μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και οι Κοινοτάρχες. Ο κ. Ταπεινός είναι σαφής: «Ο ρόλος των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Είμαι σε διαρκή επαφή και συνεργασία μαζί τους και είναι μεγάλη ανάγκη να μπουν κι αυτοί γερά στο παιχνίδι. Γιατί αυτοί έχουν αναλάβει, κυρίως, το ρόλο της ενημέρωσης στους δημότες τους για όλα τα θέματα. Και επειδή είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που ζούμε, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ενημέρωση του κοινού. Εμείς ενημερώνουμε τους Προέδρους κι αυτοί τους δημότες της Κοινότητάς τους».

pelop.gr