Τοπικά

Σοκολατορίχτες – Πάτρα: Θα ρίξουν 50.000 σοκολάτες

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Περίπου 50.000 σοκολάτες θα πετάξουν φέτος στις εκδηλώσεις και τις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού…

…τα πέντε σωματεία των Σοκολατοριχτών, «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες». Μάλιστα, οι 10.000 εξ αυτών θα πεταχτούν στη Μεγάλη Παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών όπως σημείωσε ο πρόεδρος του σωματείου «Σοκολατομαχίες» Περικλής Δημητρόπουλος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αγορά Αργύρη, λίγες ημέρες πριν την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού και λίγες ώρες πριν την κοπή της σοκολατοκαρναβαλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.45 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο.

Ηδη, ο σοκολατοπόλεμος έχει ταξιδέψει δύο φορές στα αθηναϊκά κανάλια, ενώ αύριο οι σοκολατορίχτες με δύο βαγονέτα θα κλείσουν την παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών. Την τιμητική τους θα έχουν επίλεκτοι μικροί σοκολατορίχτες που θα δώσουν το καθιερωμένο καλάθι στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, όπως άλλωστε συνηθίζεται να γίνεται και στη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού.

Παράλληλα στις 29 Φεβρουαρίου θα τους δούμε στην παρέλαση των Στρατηγών με δύο βαγονέτα.

Ο Περικλής Δημητρόπουλος σημείωσε πως ο Δήμος, ενώ είχε πει ότι θα βοηθήσει όσον αφορά στο θέμα των σοκολατών, ακόμα δεν έχει κάνει κάτι, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη τονίζοντας πως ο ίδιος ανέβαλε την μεταφορά τους και τις δύο φορές στην Αθήνα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει να αποκτήσει η Πάτρα τη δική της σοκολάτα που θα γράφει πάνω «Πατρινό Καρναβάλι», κάτι που υπήρχε και παλαιότερα, τονίζοντας πως το κόστος δεν είναι μεγάλο.

«Στα πληρώματα δίνουν ό,τι θέλουν, αλλά σε εμάς τίποτα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρόπουλος, τονίζοντας, επίσης, πως χρειάζονται και 3-4 νέες πλατφόρμες, ενώ αυτή τη στιγμή γίνεται συντήρηση στα άρματα που μετρούν 40 χρόνια ζωής!

Σημειώνεται πως φέτος οι σοκολατορίχτες θα πετάξουν 10.000 περισσότερες σοκολάτες από πέρυσι.

pelop.gr