Ελλάδα

Συνεχίζεται η επέλαση του κορωνοϊού – Δείτε τον χάρτη που δείχνει LIVE κρούσματα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

 Οι κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη ανακοινώνουν έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσουν το σενάριο ο Covid 19 να μετατραπεί σε πανδημία.

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί τα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο, αλλά και η παγκόσμια οικονομία, καθώς ο νέος κορωνοϊός συνεχίζει την επέλασή του, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες είχε αρχίσει να σημειώνεται μείωση των κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, από όπου και ξεκίνησε δύο μήνες πριν.

Την ώρα που ο ΠΟΥ αναβάθμισε το επίπεδο επικινδυνότητας του ιού σε πολύ υψηλό, οι κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη ανακοινώνουν έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσουν το σενάριο ο Covid 19 να μετατραπεί σε πανδημία, με ανυπολόγιστες συνέπειες, καθώς ήδη οι χρηματαγορές βίωσαν ίσως και την χειρότερη εβδομάδα τους από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.

Ο ιός συνεχίζει να «σαρώνει» σε Κίνα και Νότια Κορέα – Ύποπτο κρούσμα ανησυχεί τις ΗΠΑ
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής κατέγραψε 47 νέους θανάτους ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό που προκαλεί επιδημία πνευμονίας, γεγονός το οποίο αύξησε σε 2.835 το σύνολο των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα από τον Δεκέμβριο.

Ως τα μεσάνυχτα καταγρλαφηκαν επίσης 427 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκατό περισσότερα από τα 327 τα οποία επαληθεύτηκαν την Πέμπτη, γεγονός που αύξησε το σύνολό τους σε 79.251 στην ηπειρωτική Κίνα.

Κατά τις υγειονομικές αρχές, καταγράφηκαν επίσης ως χθες τα μεσάνυχτα 248 ύποπτα κρούσματα. Συνολικά τα ύποπτα κρούσματα ανέρχονται σε 1.418.

Παράλληλα χθες 2.885 άνθρωποι έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία αφού κρίθηκε πως αποθεραπεύθηκαν, ενώ ο αριθμός των ασθενών που θεωρείται πως βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση μειώθηκε κατά 288, στους 7.664.

Πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής είχαν καταγραφεί 94 επιβεβαιωμένα κρούσματα και δύο θάνατοι στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ, 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Μακάο και 34 κρούσματα και ένας θάνατος στην Ταϊβάν, που συμπεριλαμβάνεται στα στοιχεία που ανακοινώνει το Πεκίνο, το οποίο θεωρεί πάντα τη νήσο κινεζική επαρχία που έχει αποσκιρτήσει.

Στη Νότια Κορέα καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι και 594 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που είναι ο μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19 μέχρι σήμερα, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 2.931 στη χώρα αυτή.

Στις ΗΠΑ, οι υγειονομικές αρχές της πολιτείας Όρεγκον ανακοίνωσαν το βράδυ της Παρασκευής ότι ένας άνθρωπος επιβεβαιώθηκε πως προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό, χωρίς η προέλευση της μόλυνσης να έχει γίνει ακόμη σαφής, καθώς δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό, ούτε είχε στενή επαφή με οποιονδήποτε γνωστό φορέα του.

Άλλα δύο παρόμοια κρούσματα μόλυνσης από ακόμη απροσδιόριστη προέλευση καταγράφηκαν αυτή την εβδομάδα στη βόρεια Καλιφόρνια, η οποία γειτονεύει με το Όρεγκον.

Νωρίτερα χθες Παρασκευή — μερικές ώρες πριν επιβεβαιωθούν τα δύο νέα κρούσματα άγνωστης προέλευσης — ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς τόνιζε με ικανοποίηση ότι από τους δεκάδες ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, μόλις ένας ασθενής συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Συνολικά σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 83.925 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 36.826 έχουν θεραπευτεί, ενώ οι νεκροί αριθμούν τους 2.872.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τον χάρτη που δείχνει σε παγκόσμιο επίπεδο την εξέλιξη του ιού