Τοπικά

Αλλάζει ο καιρός- Επιδείνωση από σήμερα και στη Δυτική Ελλάδα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ξαφνική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή (14/2), η οποία αναμένεται να κρατήσει έως το Σάββατο (15/2).

Η νέα κακοκαιρία, σύμφωνα με το meteo.gr, οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό, το κέντρο του οποίου θα κινηθεί γρήγορα, διασχίζοντας τη χώρα μας από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.

Ανάλογη θα είναι και η πορεία των φαινομένων με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, που αναμένεται να επηρεάσουν το πρωί της Παρασκευής τα δυτικά και τα βορειοδυτικά και στη συνέχεια το σύνολο σχεδόν της χώρας. Από τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Αιγαίο και στα Ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα επτά μποφόρ την Παρασκευή και τα οκτώ με εννέα μποφόρ το Σάββατο, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ασθενέστεροι κατά ένα έως δύο μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων, στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.