Τοπικά

Τα γκρουπ των συλλόγων της Δυτικής Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

«Φωτιά» έχουν πάρει σύλλογοι προκειμένου να λάβουν μέρος σε γκρουπ, τόσο στο «Αχαγιώτικο» όσο και στο «Πατρινό Καρναβάλι», αλλά και το «Καρναβάλι των Μικρών» της Πάτρας.

Πολλοί είναι αυτοί που ήδη φτιάχνουν τις στολές, με επιρροές από κοινωνικά, πολιτικά και τηλεοπτικά πράγματα, ενώ ο ένας μετά τον άλλο τοπικό φορέα πραγματοποιεί από τώρα τον Αποκριάτικο χορό του, με μόνο σκοπό τη διασκέδαση και το ξεφάντωμα με λάτιν και λαϊκοδημοτικούς ρυθμούς.

Αναλυτικά:

Ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας, κάνει το αποκριάτικο μασκέ πάρτι του, σήμερα (6μ.μ), στο Κέντρο «Δημητράκης» της Βίδοβας. Θα υπάρχουν εκπλήξεις και δώρα, με δωρεάν είσοδο. Στο μεταξύ, θα συμμετάσχει – με το γκρουπ «Φορμουλαθήκαμε» – στο Αχαγιώτικο Καρναβάλι και των Μικρών της Πάτρας. Η παραγγελία της στολής γίνεται στο Palatino, με κόστος στα 20 ευρώ, μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.

Ο Σύλλογος Γονέων του Ειδικού Δημοτικού Κάτω Αχαΐας, θα συμμετάσχει στο «Καρναβάλι Μικρών» της Πάτρας και στο «Αχαγιώτικο», με το πλήρωμα «Καρναβάλι σαν αρχίσει… παγωτάκι θα θελήσει». Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν και πέραν των συνοδευτικών κατασκευών οι στολές θα ‘ναι δωρεάν ώστε να συμμετάσχουν όσο πιο πολλά παιδιά στη μεγάλη γιορτή χαράς και κεφιού.

Ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας, του ΔΣ Μαζαρακίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΑ «Πάλεια» θα λάβουν μέρος στο «Αχαγιώτικο Καρναβάλι αλλά και στο «Καρναβάλι των μικρών» της Πάτρα, με το γκρουπ «Σουτ και ζήτω». Το κόστος της στολής φτάνει στα 15 ευρώ.

Η Ομάδα «Δήθεν Αδιάφοροι» Κάτω Αχαΐα, θα λάβει μέρος στις καρναβαλικές παρελάσεις Αχαγιάς και Πάτρας, με το γκρουπ DNA. Ετσι ανακάλυψαν το… D.ηθεΝ. Α τους, όπως λένε.

Ο Σύλλογος Γονέων Αλισσού, φέτος θα πει «Παγωνιά… σαμε», για το Πατρινό και Αχαγιώτικο Καρναβαλι. Πληροφορίες δίδονται στα μέλη του και στην κ. Αργυρώ (6987150167) μέχρι και σήμερα.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαγεΐκων, στην εκδήλωση κοπής πίτας που έκανε στο Κέντρο «Σελήνη» παρουσίασε την καρναβαλική του στολής, με το γκρουπ 151. Για 10η χρονιά θα παρελάσει σε Κάτω Αχαΐαα και Πατρινό Καρναβάλι.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νιφορεΐκων θα καρναβαλιστεί στο «Αχαγιώτικο» και στο «Πατρινό Καρναβάλι», με κόστος στολών, τη μεν Παιδική στα 18 ευρώ, Ενηλίκων στα 25 ευρώ και προθεσμία εγγραφών μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου. Πληροφορίες δίδονται στις Νικολοπούλου Βασιλίνα (6987597240), Ανδρικοπούλου Ελένη (6984148435) και Παρασκευοπούλου Μαρία (6973340710).

Ο Πολιτιστικός Σύλλόγος Λακκόπετρας, μαζί με την Ομάδα του «Ικαρου», πραγματοποιούν σήμερα (9μ.μ) τον αποκριάτικο χορό τους, στο κατάστημα «Πυθάρι» του Καλαμακίου. Η είσοδος έχει 15 ευρώ με πλήρες μενού και απεριόριστο κρασί και αναψυκτικά.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λιμνοχωρίου συμμετέχει, στις 29 Φεβρουαρίου, στο «Αχαγιώτικο Καρναβάλι» με το γκρουπ «Τσάρλεστον και Γκάνγκστερ». Στις 22 του μήνα θα πάρει μέρος στην παρέλαση του «Καρναβαλιού των Μικρών» της Πάτρας. Η τιμή συμμετοχής είναι στα 8 ευρώ και οι δηλώσεις συμμετοχής (έως σήμερα) γίνονται στα τηλέφωνα: 6945851181 και 6987828513. Εξάλλου, την ίδια μέρα, μαζί με τα Χορευτικά Τμήματά του – που θα παρουσιάσουν πρόγραμμα – διοργανώνει Αποκριάτικο χορό στο Εστιατόριο «Πυθάρι» του Καλαμακίου. Η είσοδος είναι στα 15 ευρώ (πλήρες μενού) και οι κρατήσεις γίνονται στα τηλέφωνα: 6945851181 και 698 936 8295.

Η Θεατρική Σκηνής «Ειρμός» θα κάνει τον αποκριάτικο χορό της, στο 22 Φεβρουαρίου, στην Ταβέρνα Πετρόπουλου των Νιφορεΐκων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πουρναρίου θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο «Αχαγιώτικο Καρναβάλι», με το γκρουπ «Αγριες Σφήκες», που θα συντονίσει η Θεατρική Ομάδα. «Ελάτε να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο και να ζήσουμε έστω για μια μέρα στο Διαφάνι Αχαΐας» λέει στο κάλεσμά του, με πληροφορίες θα δίδονται από τον Νίκο Τσάμη (6980083382).

Ο Εκπολιτιστκός Σύλλογος Κάτω Αλισσού, την Τσικνοπέμπτη ετοιμάζει δρώμενο, με το έθιμο της Μπούλας, μαζί με σουβλάκια, κρασί και μουσική. Θα ξεκινήσει από την πλατεία του Ανω Αλισσού (στις 3.30μ.μ.) με προορισμό την πλατεία του Κ. Αλισσού, καλώντας όλους να φορέσουν τα καλα τους!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλισσαίων θα κάνει Γιορτή την Καθαρά Δευτέρα (2 Μαρτίου – 11π.μ.), με καλογερική αλάδωτη φασολάδα στα ξύλα, λαγάνες, νηστίσιμα και κρασί. Θα γίνει στην παραλία Κάτω Αλισσού, με πέταγμα χαρταετού και πρόγραμμα από τα χορευτικά του τμήματα.