Τοπικά

Κάλπες στην ΟΝΝΕΔ Αχαΐας- Μοναδικός υποψήφιος για πρόεδρος ο Βασίλης Παναγόπουλος

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Εσωκομματικές κάλπες θα στηθούν, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, για την ανάδειξη Προέδρων και νέων Νομαρχιακών Επιτροπών και Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων στην ΟΝΝΕΔ.

Οι υποψηφιότητες για τη νομαρχιακή επιτροπή Αχαϊας και τις δημοτικές τοπικές οργανώσεις ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ  και θα ανακοινωθούν σήμερα.

Πάντως μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος στην Αχαϊα, είναι ο Βασίλης Παναγόπουλος, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών του περιφερειακού τμήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και  μέλος της συνέλευσης των αντιπροσώπων (ΣτΑ) της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Βασίλης Παναγόπουλος, γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα.

Ολοκλήρωσε το Πειραματικό Λύκειο Πατρών το 2009 και αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών το 2015.

Υπηρέτησε την στρατιωτική μου θητεία στο Στρατό Ξηράς και στη συνέχεια ολοκλήρωσε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Αναλυτική Χημεία και Νανοτεχνολογία στο Πανεπιστημίου Πατρών. Σήμερα είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και ασχολείται  με την Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων και την Οινολογία. Είναι 28 ετών και εργάζεται ως ερευνητής – ελεύθερος επαγγελματίας σε ερευνητικό πρόγραμμα. Στα φοιτητικά του χρόνια εντάχτηκε και δραστηριοποιήθηκε ενεργά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Τις χρονιές 2010-2011 και 2011-2012  διατέλεσε υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χημικού και την επόμενη χρονιά ,  πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Χημείας.

ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο Πατρινός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, μέχρι την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν από την κεντρική διοίκηση οι πρόεδροι των νομαρχιακών εφορευτικών επιτροπών και οι οποίοι θα είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας και την καταγραφή των αποτελεσμάτων.

Οι εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν από τις 9:00 – 17:00. Η ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου.

Δικαίωμα υποβολής ενστάσεων επί των υποψηφιοτήτων διαθέτουν όσοι έχουν αποδεδειγμένα έννομο συμφέρον με προθεσμία εικοσιτεσσάρων (24) ωρών από την ανακοίνωσή τους, δηλαδή μέχρι την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 23:00.

Το εκλογικό σώμα θα έχει μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό σταυρών προτίμησης στο ψηφοδέλτιο ως εξής: Μέχρι έναν σταυρό για την εκλογή προέδρου νομαρχιακής επιτροπής και μέχρι τρεις σταυρούς προτίμησης για την εκλογή μελών του δημοτικού τοπικού συμβουλίου.

Δικαίωμα να υποβάλει υποψηφιότητα στις εκλογές είχε οποιοδήποτε µέλος της ΟΝΝΕΔ έχει εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Μελών ΟΝΝΕΔ, αποκλειστικά και µόνο για τη νομαρχιακή ή δημοτική τοπική οργάνωση στην οποία υπάγεται.

Η υποβολή υποψηφιότητας για όλες τις διαδικασίες πραγματοποιήθηκε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας members.onned.gr.