Τοπικά

Πλήθος κόσμου στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Αχαΐας και εξαγγελίες Κικίλια

«Μετά από έξι μήνες δεν είναι όλα ίδια γιατί δεν είμαστε και όλοι ίδιοι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ Αχαΐας στο θέατρο «Πάνθεον».

Η εκδήλωση είχε… απ’ όλα. Πολύ κόσμο (η αίθουσα του κινηματογράφου αποδείχτηκε μικρή για φιλοξενήσει όσους προσήλθαν), αισιοδοξία, ισχυρά πολιτικά μηνύματα, αλλά και έντονα συγκινησιακές στιγμές κατά την προβολή της ταινίας «Ορεινές Συμφωνίες» που είναι αφιερωμένη στη ζωή και τη σταδιοδρομία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Η Ελλάδα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία στο κατώφλι της νέας δεκαετίας» ανέφερε ως οικοδεσπότης ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας, Ανδρέας Μαζαράκης, που καλωσόρισε τους παριστάμενους στην εκδήλωση, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν, ο Πατρινός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Π. Μαρινάκης, ο πρώην υπουργός Κ. Βιρβιδάκης (ως εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Κ. Μητσοτάκης), οι βουλευτές Αχαΐας, Α. Τσιγκρής, Α. Κατσανιώτης, Ι. Φωτήλας και Χρ. Αλεξοπούλου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ν. Φαρμάκης, πολιτευτές, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, κλπ.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΡΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ»

Μετά την θρησκευτική τελετή ευλογίας της πίτας, πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, εκφράζοντας τη συγκίνησή του για το γεγονός, όπως είπε, ότι έτυχε η πρώτη κοπή πίτας στην οποία συμμετέχει ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ να γίνεται στη γενέτειρά του. Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων» και πρόσθεσε ότι προσφέρει στην Ελλάδα τρεις σημαντικές υπηρεσίες: «Πρώτον, απευθύνεται σε όλους τους Ελληνες μετά από μία περίοδο προσπάθειας διχασμών και δημιουργίας μηχανισμών κοινωνικού αυτοματισμού, δεύτερον δίνει έμφαση στους νέους ανθρώπους και τρίτον, αποκαθιστά την αλήθεια».

Α. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ: ΕΛΠΙΔΑ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

Στη συνέχεια, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Ανδρέας Μαζαράκης, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως «η χώρα έχει σήμερα για πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που εκφράζει την ελπίδα, την αλήθεια και τη σοβαρότητα», ενώ με αφορμή την παρουσία του κ. Κικίλια υπογράμμισε ότι η ΝΟΔΕ Αχαΐας έχει ψηλά στην ατζέντα της την Υγεία.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λαμβάνοντας τον λόγο ο υπουργός Υγείας, όπως είναι λογικό, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον τομέα του, μιλώντας μεταξύ άλλων για την μεγάλη αποδοχή του αντικαπνιστικού νόμου, τα φάρμακα που διατίθενται στις κλινικές για τους ογκολογικούς ασθενείς σημειώνοντας πως σε σύντομο διάστημα θα φτάνουν και στα φαρμακεία, καθώς και στις μηδενικές αυξήσεις – ή και μειώσεις – των φαρμάκων. Επίσης, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη καμπάνια για τον αντιγριπικό εμβολιασμό που είχε ως αποτέλεσμα 1 εκατομμύριο εμβολιασμένους πολίτες επιπλέον φέτος, αλλά και στη χορήγηση παραγώγων αίματος.

«Σύντομα φέρνουμε το νομοσχέδιο για την πρόληψη υγείας» είπε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας πως στα πλαίσια αυτού του νομοσχεδίου θα υπάρξει και η μνεία για δωρεάν μαστογραφίες σε όλες τις γυναίκες άνω των 30 ετών.

Τέλος, είπε: «Σας υπόσχομαι πως το 2020 θα είναι η χρονιά των νοσοκομείων», προσθέτοντας πως «μέχρι το Πάσχα θα λειτουργήσει και η καρδιοχειρουργική στο Ρίο». «Η κλινική θα λειτουργήσει, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε δεν το θέλουν. Το απόστημα θα σπάσει…» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και ο κ. Κικίλιας κατέληξε σημειώνοντας πως «όπως είπε κάποτε και ο Δοξιάδης μιλώντας για την κοινωνική διάσταση της υγείας, οι μεγαλύτεροι εχθροί της υγείας δεν είναι τα μικρόβια και οι ιοί. Είναι η φτώχεια, η άγνοια και η εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο».

Και προβολή ταινίας

Το δεύτερο τμήμα της χθεσινής εκδήλωσης αφορούσε την προβολή της ταινίας, «Ορεινές Συμφωνίες» για τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που εξασφαλίστηκε με πρωτοβουλίες της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ.

Ως εκπρόσωπος του ιδρύματος, Κ. Μητσοτάκη, στην Πάτρα βρέθηκε ο πρώην υπουργός, Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο οποίος μάλιστα έλαβε και μία αναμνηστική πλακέτα από τον εκδότη της «Γ», Γιάννη Χριστόπουλο.

Ο κ. Βιρβιδάκης, λίγο πριν την προβολή της ταινίας, σκιαγράφησε την προσωπικότητα του αείμνηστου πολιτικού ηγέτη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η πολιτική για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη δεν ήταν καριέρα, αλλά στάση ζωής». Ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρθηκε στο ήθος και την πολιτική συνέπεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη παραθέτοντας συγκεκριμένα γεγονότα της ζωής του, ενώ επίσης έκανε λόγο για τις τρεις γυναίκες που όπως τόνισε, διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην προσωπικότητά του, τη σύζυγό του, Μαρίκα Μητσοτάκη – Γιαννούκου, τη μητέρα του, Σταυρούλα Πλουμιδάκη και την αδελφή του, Αικατερίνη Μητσοτάκη – Βιρβιδάκη, που όπως ανέφερε «ο ίδιος τις είχε χαρακτηρίσει ως οι τρεις καλοί του άγγελοι». Τέλος, έκλεισε την αναφορά του με κάποια λόγια που είχε πει για τον πατέρα του ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο ίδιος με τον τρόπο του και με το έργο του ένας δρόμος. Και αυτό σημαίνει, γειωμένος στο έδαφος, ρεαλιστής, αληθινός. Που πάντα προχωρούσε προς τα μπροστά. Ευθύνη δική μας είναι να κάνουμε τον δρόμο που χάραξε λεωφόρο, όχι μόνο για μας αλλά για τα παιδιά και για τα εγγόνια μας. Θα είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε την ιστορική του παρακαταθήκη…» είπε.

 

 

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Βραχνέικα : To Pizza 44 καλωσορίζει την Νέα Καλοκαιρινή Σεζόν

Η Παραλία Βραχνείκων καλωσορίζει για μία ακόμα χρονιά το κατάστημα εστίασης PIZZA 44, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Κάτω Αχαΐα – Θέσεις Εργασίας στο Aloha Beach Bar

Το Aloha Beach Bar – Παραλία Κάτω Αχαΐας  Αναζητά άτομα για τη θέση του/της barista (απαραίτητη η προϋπηρεσία) και άτομα… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Τ. Παπαδόπουλος – Στην εκδήλωση του ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας αφιερωμένη στην “Ημέρα της Ευρώπης”

Αναλυτικά αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Τάκης Παπαδόπουλος :   Κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024, το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας συμμετείχε στο Πρόγραμμα «Σχολεία… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Τα προνόμια για τους αλλοδαπούς συνταξιούχους στις Φορολογικές δηλώσεις 2024

Οι φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί στον εναλλακτικό τρόπο φορολόγησης για το εισόδημα τους που προκύπτει στην αλλοδαπή, καταβάλλουν ετησίως αυτοτελώς… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια

Μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία έστειλε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, το… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Το νέο Δ.Σ. του Εθνικού Σαγεΐκων που επιστρέφει!

Ο Εθνικός Σαγεΐκων επιστρέφει στη δράση από τη νέα σεζόν.  Η ιστορική ομάδα διαμόρφωσε το νέο της Δ.Σ. και πλέον μπαίνει στη νέα εποχή… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

This website uses cookies.