Τοπικά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΙΝ.ΑΛ. για Πατρών- Πύργου και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

  1. Νέο αίμα στην καρμανιόλα Πατρών-Πύργου

Η περιοχή μας θρηνεί για άλλη μια φορά  την άδικη απώλεια των δυο μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας  και τόσο το αρμόδιο Υπουργείο όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος απλά παρακολουθούν με χαρακτηριστική απάθεια και πλήρη αδράνεια . Οφείλει επιτέλους ο Υπουργός Υποδομών να τελειώσει την παντελή απραξία του και να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες των συνεπειών της καθυστέρησης και της απαράδεκτης ολιγωρίας του στο θέμα και να λάβει άμεσα όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών και την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου αυτού.

Οφείλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να συμβάλλει αποφασιστικά και να πιέσει έμπρακτα και αποτελεσματικά τον αρμόδιο Υπουργό και την Κυβέρνηση να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Οφείλει επίσης η Περιφέρεια να προβεί σε άμεσες ενέργειες τοποθέτησης προσωρινών διαχωριστικών στηθαίων ασφαλείας σε όλα τα επικίνδυνα σημεία, αφού η προστασία της ανθρώπινης ζωής προηγείται κάθε άλλης ταλαιπωρίας ή καθυστέρησης των χρηστών .

  1. Εκλογικός νόμος παραμορφωτικός της λαϊκής βουλησης

Ο εκλογικός νόμος όπως προτάθηκε από την Κυβέρνηση, είναι μόνο μια προσπάθεια εμπέδωσης της παραμόρφωσης της λαϊκής βούλησης. Η ΝΔ δεν έκανε την έκπληξη να προτείνει κάτι δημοκρατικότερο, που να απαντάει και στις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού.

Το μπόνους των 50 εδρών μετατρέπει λαϊκές μειοψηφίες σε αυτοδύναμες, αλλά στην πραγματικότητα αδύναμες κυβερνήσεις. Είναι κουτοπονηριά από την πλευρά της Κυβέρνησης το κλιμακωτό μπόνους να καταλήγει στις 50 έδρες.

Ας κρατούσε το υπάρχον σύστημα, το οποίο εξάλλου μια χαρά το χρησιμοποίησε και ο κ. Τσίπρας όσο τον βόλευε.

Μόνο η δική μας πρόταση εξασφάλιζε ισχυρές κυβερνήσεις με λαϊκή στήριξη, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.

Ανεξάρτητα ωστόσο από τη δική μας στάση, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, αφού δεν υπάρχουν 200 ψήφοι για άμεση αλλαγή, άρα ας σταματήσουν τα «παπαγαλάκια» της Κυβέρνησης να μας δείχνουν ως υπεύθυνους για αυτό.

  1. Προοδευτικός Πρόεδρος , παρών στην κρίση και την καταπολέμηση του λαικισμού

Κι ενώ το ράλι ονοματολογίας για τον ΠτΔ συνεχίζεται και την Κυβέρνηση να ρίχνει νερό στο μύλο των…καλλιστείων και της απαξίωσης, το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην πρότασή του.

Η χώρα και η πολιτική συγκυρία χρειάζονται Πρόεδρο προερχόμενο από την Προοδευτική παράταξη και όχι εξ…αγχιστείας, αλλά με αγώνες εναντίον του λαϊκισμού που άνθισε την εποχή της Κρίσης.

Αυτή είναι η απάντηση για την εμπέδωση της συναίνεσης, της πολιτικής ισορροπίας και της επούλωσης των πληγών που άφησαν τα τελευταία 10 χρόνια.

Αυτό είναι το πλαίσιο αρχών που θεωρούμε εμείς ότι πρέπει να διέπουν την επιλογή και αυτές τις αρχές πρεσβεύουμε.

Ωστόσο, τα ανοιχτά θέματα στο εσωτερικό της ΝΔ φαίνεται να μην αφήνουν τον κ. Μητσοτάκη να έχει ως προτεραιότητα τη συναίνεση και την πολιτική ομαλότητα, αλλά το να μετριάσει τις «φίλιες» αντιδράσεις. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η δυστοκία που διαφαίνεται τον τελευταίο καιρό.

  1. Ούτε δεδομένοι, ούτε απόντες ,αλλιώς θα μας μείνει η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Οι συζητήσεις στη Ρωσία και στη συνέχεια στο Βερολίνο, είναι αδιανόητο να μην έχουν ελληνική αντιπροσωπεία. Μετά το λάθος να θεωρούμαστε δεδομένοι από τους συμμάχους μας χωρίς να πάρουμε πειστικά ανταλλάγματα, να μην κάνουμε το λάθος να είμαστε απόντες από τις κομβικές συζητήσεις που θα παράξουν δεδομένα για τη Λιβύη και τη συμφωνία της με την Τουρκία. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει κλιμάκιό μας και επικίνδυνο να μείνει ως έχει η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη.

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Βραχνέικα : To Pizza 44 καλωσορίζει την Νέα Καλοκαιρινή Σεζόν

Η Παραλία Βραχνείκων καλωσορίζει για μία ακόμα χρονιά το κατάστημα εστίασης PIZZA 44, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Κάτω Αχαΐα – Θέσεις Εργασίας στο Aloha Beach Bar

Το Aloha Beach Bar – Παραλία Κάτω Αχαΐας  Αναζητά άτομα για τη θέση του/της barista (απαραίτητη η προϋπηρεσία) και άτομα… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Τ. Παπαδόπουλος – Στην εκδήλωση του ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας αφιερωμένη στην “Ημέρα της Ευρώπης”

Αναλυτικά αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Τάκης Παπαδόπουλος :   Κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024, το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας συμμετείχε στο Πρόγραμμα «Σχολεία… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Τα προνόμια για τους αλλοδαπούς συνταξιούχους στις Φορολογικές δηλώσεις 2024

Οι φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί στον εναλλακτικό τρόπο φορολόγησης για το εισόδημα τους που προκύπτει στην αλλοδαπή, καταβάλλουν ετησίως αυτοτελώς… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια

Μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία έστειλε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, το… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Το νέο Δ.Σ. του Εθνικού Σαγεΐκων που επιστρέφει!

Ο Εθνικός Σαγεΐκων επιστρέφει στη δράση από τη νέα σεζόν.  Η ιστορική ομάδα διαμόρφωσε το νέο της Δ.Σ. και πλέον μπαίνει στη νέα εποχή… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

This website uses cookies.