Τοπικά

Το Σαββατοκύριακο οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 40χρόνια επανακομιδής του Σταυρού του Απ. Ανδρέου

SONY DSC
Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα που ο πατραϊκός λαός υποδέχθηκε τον Σταυρὸ  του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων, στην πόλη που δίδαξε και βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο η τοπική μας Εκκλησία τιμά με τη δέουσα ευλάβεια το γεγονός αυτό.

Ο κ. Χρυσόστομος στο μήνυμά του αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Η τοπική μας Αποστολική Εκκλησία, έχει την ιδιαίτερη ευλογία από τον Θεό, ως τυγχάνει τοις πάσι γνωστό, να κατέχει ως πηγὴ ευλογίας και αγιασμού εκτός από την Αγία Κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και τον Σταυρό του μαρτυρίου του, ο οποίος τον Ιανουάριο του 1980, επανεκομίσθη στην Πάτρα, από την πόλη Μασσαλία της Γαλλίας, όπου επὶ εκατοντάδες ετών ευρίσκετο, κρίμασιν οἶς οἶδεν ὁ Θεός. Απὸ την ημέρα που ο Πατραϊκὸς Λαὸς σύσσωμος με επικεφαλής την Εκκλησιαστικὴ, Πολιτική και λοιπή ηγεσία, υπεδέχθη τον Σταυρὸ του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων, πέρασαν 40χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια αισθανόμεθα πλουσίαν την ευλογία και την δωρεά του Κυρίου μας δια πρεσβειών του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου. Σας προσκαλούμε, και εφέτος, με αγάπη πατρική στον λαμπρό εορτασμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, όπου ευρίσκεται ο Σταυρός του Αγίου μας».

Απευθύνει κάλεσμα στον πατραϊκό λαό να παραστεί στον λαμπρό εορτασμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, όπου ευρίσκεται ο Σταυρός του.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο, στις 6 το απόγευμα, οπότε θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός, ενώ θα κορυφωθούν μεθαύριο το πρωί (7:00 – 10:30π.μ.) θα τελεστεί όρθρος και αρχιερατικὴ θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα.