Τοπικά

Απαλλάσσονται με τροπολογία ανάσα οι μεριδιούχοι της «Αχαϊκής Τράπεζας»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τροπολογία νόμου ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή…

…με την οποία θα απαλλάσσονται οι μεριδιούχοι των υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικών Τραπεζών, από την απειλή καταβολής του τριπλάσιου της αξίας των μερίδων, που είχαν στην κατοχή τους.

Την εξέλιξη αυτή, γνωστοποίησε χθες ο Σύλλογος Μεριδιούχων Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, ο οποίος συμμετείχε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, μαζί με τους συλλόγους των Συνεταιριστικών Τραπεζών Λαμίας, Λέσβου, Εύβοιας, Δωδεκανήσου, κλπ.

Όπως είναι γνωστό, πριν 8 χρόνια (18.03.2012) με την παύση λειτουργίας της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, εκτός από το πλήγμα που επήλθε στην οικονομική ζωή της περιοχής, έμειναν ακάλυπτοι και οι 15.000 μεριδούχοι της τράπεζας, οι οποίοι, μαζί με την απώλεια της αξίας των μερίδων τους, αντιμετώπιζαν και τον κίνδυνο να καταβάλουν το τριπλάσιο της αξίας τους, δηλαδή, άλλα 45.000.000 ευρώ περίπου, λόγω σχετικής διάταξης που υπήρχε στο Καταστατικό της Τράπεζας (άρθρο 15).

Με πρωτοβουλία που πήραν οι Σύλλογοι των προαναφερθεισών Συνεταιριστικών Τραπεζών, έχει ετοιμαστεί τροπολογία Νόμου που θα απαλλάξει όλους τους μεριδιούχους της χώρας από αυτή την άδικη και άκρως επιβαρυντική υποχρέωση του πολλαπλασίου της αξίας της μερίδας.

Η σχετική διάταξη έχει προγραμματιστεί να κατατεθεί στο Προεδρείο της Βουλής της Τετάρτη 22 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας απηύθυνε επιστολή σε όλους τους Βουλευτές του Νομού Αχαΐας, ώστε να στηρίξουν και να συνυπογράψουν την παραπάνω τροπολογία, καθώς επίσης να προγραμματιστούν συναντήσεις και να συζητήσουν το θέμα δια ζώσης.

pelop.gr