Τοπικά

Προοδευτικοί Οικονομολόγοι – Τρεις ΔυτικοΑχαιοί υποψήφιοι μίλησαν στο westcity

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η 15η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί η ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Σε αυτή την εκλογική μάχη παίρνει μέρος, για πρώτη φορά και η νεοϊδρυθείσα παράταξη, «Προοδευτικοί Οικονομολόγοι» με έντονο άρωμα Δυτικής Αχαΐας. Παρακάτω παρουσιάσουμε αλφαβητικά τους συντοπίτες μας που συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή.

Ο Ζαχαράτος Φάνης είναι οικονομολόγος απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Χρηματοοικονομικά. Αυτή την περίοδο ασχολείται με την έρευνα σε θέματα σχετικά με τη συμπεριφορά του καταναλωτή και τη μείωση της σπατάλης, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία. Έχει εργασθεί στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και σε εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής μας, πλέον των 6 ετών. Γνωστή επίσης, είναι και η ενασχόληση του με τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας καθώς υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού συλλόγου ΠΑ.ΡΕ.Α.

Ο Παλαιολόγος Κωνσταντίνος είναι οικονομολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην «Εφαρμοσμένη Μικροοικονομική και Μάρκετινγκ» του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει διατελέσει ειδικός συνεργάτης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλευρό του Απόστολου Κατσιφάρα. Στη συνέχεια ανέλαβε τη διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σαγαιΐκων, θέλοντας να βρίσκεται στο πλευρό των συντοπιτών του. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στη Δυτική Αχαΐα και είναι μέλος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου. Τέλος, εκλέχθηκε προσφάτως, αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Αχαΐας (ΦΟΔΣΑ).

Ο Τζιβγινίδης Στέλιος είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ της Αγγλίας. Είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Νομού Αχαΐας και μέλος του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου ΠΤ Βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Έχει προσωπική εμπειρία πλέον των 15 ετών, στην παροχή οικονομικών- φορολογικών και λογιστικών υπηρεσιών. Έίναι συνιδιοκτήτης της οικογενειακής λογιστικής εταιρείας Τζιβγινίδης Επιχειρείν με γραφεία σε Πάτρα, Κάτω Αχαΐα και Βάρδα. Γνωστή είναι επίσης, η έντονη οικογενειακή επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσει στη βιομηχανία και το εμπόριο καθώς είναι συνιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑ.ΒΙ.ΠΛΑΣΤ Α.Ε.

Κατόπιν επικοινωνίας μας, με τους υποψήφιους συντοπίτες μας, ζητήσαμε να μας μεταφέρουν λίγα λόγια και μερικές από τις θέσεις τους. Παρακάτω παρουσιάζουμε απόσπασμα από τη συνομιλία μας.

Η παράταξη μας είναι καθαρά η πιο ανεξαρτητοποιημένη από κομματικές λογικές και από το παλιό κομματικό κατεστημένο. Πλέον η κοινωνία κατάλαβε ότι ήταν ο σημαντικότερος λόγος της καταστροφής της χώρας. Απαρτίζεται από νέους ανθρώπους με δημοκρατικές και προοδευτικές απόψεις. Θέλουμε νέες συνεργασίες με πληθώρα απόψεων και καινούριες ιδέες. Ο κυριότερος λόγος που αναμιχθήκαμε είναι ακριβώς αυτός. Να συσπειρώσουμε και να αγκαλιάσουμε ευρύτερες δυνάμεις και ανεξάρτητα μυαλά ώστε να σπάσουμε το κατεστημένο. Να πάμε από μεριάς μας την κοινωνία ένα βήμα πιο μπροστά.

Η ιδιότητα του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ως επιστημονικού φορέα και η επιτακτική ανάγκη να εκφράζει τις απόψεις των μελών του, δυναμικά και οργανωμένα, σε επιτροπές του υπ. Οικονομικών, και κυρίως σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, είναι πρωταρχικός στόχος και μέλημά μας.

Η υπεράσπιση του Επαγγελματικού Ταμείου Ασφάλισης (ΕΤΑΟ) ως φορέα συμπληρωματικής ασφάλισης είναι επίσης πολύ σημαντική. Προτεραιότητα μας ως «Προοδευτικοί Οικονομολόγοι» είναι ο αγώνας που πρέπει να δοθεί προκειμένου να βρεθεί οριστικά μια φόρμουλα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων εισφορών, λόγω της δεκαετούς πλέον κρίσης και να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, ιδιαίτερα για τους νέους οικονομολόγους.

Επίσης, εξαιρετικής σημασίας είναι η επικαιροποίηση των εργασιών του λογιστή φοροτεχνικού και η εκπαίδευση, που αποτελεί τη βάση επίλυσης όλων των προβλημάτων. Επομένως προτείνουμε την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό των σεμιναρίων με νέα αντικείμενα και κινήσεις διεθνοποίησης και εξωστρέφειας.

Χρειάζεται αγώνας για να αντιμετωπιστεί η απαξίωση των πτυχίων και των δικαιωμάτων μας καθώς και η ανυποληψία που βιώνουν οι συνάδελφοι μας σήμερα στα μάτια της κοινωνίας.

Γι’ αυτούς τους λόγους καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να στηρίξουν την προσπάθειά μας στις 15 του Δεκέμβρη.