Τοπικά

H Πατρών- Πύργου πρώτο θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση για τον οδικό άξονα Πατρών – Πύργου – Τσακώνας και τη σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των εξελίξεων στο έργο, συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 13:00 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (αίθουσα συνεδριάσεων Διοικητηρίου) και είναι η πρώτη αποκεντρωμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου υπό την παρούσα σύνθεση. Εισηγητής του θέματος θα είναι ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, ενώ στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι φορέων της Π.Ε. Ηλείας.

Επίσης, τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα απασχολήσει η αναγκαιότητα καθορισμού νέων λατομικών ζωνών περιοχών στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: Α΄ Φάσης του Προγράμματος Ανάπτυξης του κοιτάσματος υδρογονανθράκων «Δυτικό Κατάκολο», με Φορέα (Διαχειριστή) την εταιρεία «Energean Oil & Gas S.A.», στο Κατάκολο.