Τοπικά

Κινητοποιήσεις για την υπογειοποίηση του τρένου- Συλλαλητήριο στην Πάτρα και πανό

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι κάτοικοι του Καστελοκάμπου στην θέση της κυβέρνησης να μην κάνει αποδεκτό, λόγω υψηλού κόστους και άλλων τεχνικών θεμάτων, που έχουν αναλυθεί διεξοδικά, το αίτημα της υπογειοποίησης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως το Λιμάνι.

Στη μαζική συνέλευση που έγινε χθες το πρωί, παρουσία βουλευτών, του Δημάρχου Πατρέων, αντιδημάρχων, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων συλλόγων της περιοχής και κατοίκων επισημάνθηκε για ακόμη μία φορά πως η γραμμή πρέπει να διέλθει υπόγεια, προκειμένου να μην διαταράξει τον αστικό ιστό, ο οποίος όπως είπαν, θα διχοτομηθεί λόγω και των τειχών που θα υψωθούν.

Όπως ανέφεραν στις τοποθετήσεις τους, οι κινητοποιήσεις είναι πλέον μονόδρομος, καθώς και από την τελευταία συνάντηση που είχαν τοπικοί φορείς και δημοτικοί παράγοντες με τον Υπουργό Υποδομών, κ. Καραμανλή, η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο της υπογειοποίησης ως ένα έργο ιδιαίτερα υψηλού κόστους.

Στη διάρκεια της συνέλευσης οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής διεμήνυσαν πως οι ζωές τους δεν  μπορούν να μετρούνται με κόστη, γι’ αυτό και αποφάσισαν από κοινού με τον Δήμο Πατρέων να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης στην εισήγησή του υπενθύμισε πως πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση με την οποία ζητά την υπογειοποίηση του τρένου, ενώ επανέλαβε πως «δεν θα επιτρέψουμε αυτήν την όπως – όπως ανάπτυξη για να εξυπηρετηθούν κάποιοι. Σε όλες τις άλλες πόλεις που πέρασε η σιδηροδρομική γραμμή ή έγινε παράκαμψη ή υπογειοποίηση.  Στην Πάτρα, την τρίτη πόλη της χώρας έχουν την υποχρέωση να κάνουν αυτό που η κοινή λογική λέει. Κάνουν ότι κόπτονται. Το 2018 το τρένο έπρεπε να είχε φθάσει στο νέο λιμάνι. Πού είναι ακόμη τώρα; Στο Κιάτο! Να τα ξεχάσουν λοιπόν αυτά. Να ξέρουν ότι στην Πάτρα δεν θα περνάνε καλά αν συνεχίσουν έτσι. Ο λαός της πόλης δεν θα τους επιτρέψει να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους με τα οποία θα κόψουν την πόλη στα δύο και θα την αποκόψουν από το θαλάσσιο μέτωπό της.  Θα τον βρουν μπροστά τους τον λαό».

ΠΑΜΠΑΤΡΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ…ΚΑΙ ΠΑΝΟ!

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως ο Δήμος αμέσως μετά τις γιορτές θα διοργανώσει μεγάλη παμπατραϊκή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή έχει προγραμματίσει συγκεντρώσεις σε όλες τις συνοικίες, Αγυιά, Άγιο Διονύσιο κ.α. για ενημέρωση των κατοίκων και κάλεσμα συμμετοχής στις αγωνιστικές δράσεις που θα οριστικοποιηθούν σύντομα.

Επίσης, σε τέσσερις κεντρικές πλατείες της πόλης θα τοποθετηθούν σταντ με τη φωτογραφία του γραμμικού πάρκου που ζητά να γίνει ο Δήμος στη νότια πλευρά πάνω από το τρένο και δίπλα θα… αντιπαραβάλλονται τείχη που θα υψωθούν αν η γραμμή γίνει επίγεια. Επίσης, θα τοποθετηθούν πανό στο Ρίο.