Τοπικά

Λήστευαν, έκλεβαν και «σήκωναν» ΑΤΜ- Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δρούσε στη Δυτ. Ελλάδα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Έξι άτομα, τρεις από την Αιτωλοακαρνανία και άλλοι τρεις από τον Ασπρόπυργο, φέρεται να βρίσκονται πίσω από τις ληστείες και κλοπές σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης που είχαν σημειωθεί στην περιοχή του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Αστυνομία, «από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε ληστείες, κλοπές ΑΤΜ και αυτόματων πωλητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία εκτιμά πως οι έξι προσαχθέντες εμπλέκονται στις κλοπές οχημάτων και στις κλοπές και απόπειρες κλοπών ΑΤΜ και αυτόματων πωλητών καυσίμων το τελευταίο δίμηνο στην Αιτωλοακαρνανία. Εκτιμάται πως ήταν οι ίδιοι οι οποίοι είχαν μπουκάρει στα μέσα Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους στο Νοσοκομείο Αγρινίου με όχημα και «ξήλωσαν» το ΑΤΜ.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως έχουν ήδη κατασχεθεί δέκα οχήματα – αγροτικά κυρίως, αρκετά εκ των οποίων ήταν κλεμμένα, τα οποία τα χρησιμοποιούσαν για να κάνουν τις κλοπές.

Για την υπόθεση αναμένονται σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις.