Τοπικά

Δυτική Αχαΐα: Σφιχτά αλλά… αναπτυξιακά το 2020

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η απόσπαση της προϊσταμένης της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας…

…στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον ανάγκασε σε χρονικά «καθυστερημένη» κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2020, αν και η αντικαταστάτης ορίσθηκε – και η απόφαση εκδόθηκε την Τετάρτη – οπότε όλα πλέον θα κυλήσουν ομαλά, με συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αμέσως μετά τα Χριστούγεννα και σίγουρα πριν τελειώσει η χρονιά, όπως ο νόμος ορίζει.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΟΣ

Ο νέος προϋπολογισμός θα’ ναι σφικτός – όπως λέει στην «Π» π δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς – και θα στηρίζεται σε διαδικασίες διαφάνειας και πλήρους ενημέρωσης, για το πού πάνε τα χρήματα του δήμου. Έχει όμως και αναπτυξιακή κατεύθυνση, ωστόσο κύριος στόχος της δημοτικής αρχής θα ‘ναι το 2020 ν’ απαντήσει στη καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στην αισθητική της πολης και των κοινοτήτων, με αναπτυξιακό όμως πρόσημο, όπως με παρεμβάσεις σε πλατείες, χώρους συνάθροισης κόσμου αλλά και πράξεις για τις ακτές (αντιδιάβρωση).

Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το επόμενο έτος, το οποίο είναι αλληλένδετο των διαθέσιμων κονδυλίων, είτε από δημοτικούς πόρους είτε από ευρωπαϊκά κονδύλια. Και αυτό θα έλθει για συζήτηση και έγκριη στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ (πριν τις 31 Δεκεμβρίου).

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Οι προτεραιότητες που θέτει η δημοτική αρχή είναι, σε έργα εσωτερικά στον δήμο, σε θέματα εξυπηρέτησης κατόπιν αιτημάτων δημοτών και Τοπικών Συμβουλίων, κάτι που περνάει και μέσα από την εγκατάσταση 2-3 ηλεκτρνικών εφαρμογών που θα δέχονται ατομικά ή συλλογικά «θέλω» και θα ενημερώνει πολίτες ή συλλόγους για την πορεία τους, κατά την επεξεργασία τους στις δημοτικές υπηρεσίες.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Στα θέματα καθημερινότητας, βασικός πυλώνας πολιτικής του κ.Μυλωνά, θα΄ναι η σταδιακή αποκατάσταση της Αγροτικής Οδοποιίας, ο Ηλεκτροφωτισμός και το ξεκίνημα Χαρτογράφησης Δικτύων και αλλαγής των Λαμπτήρων με «λεντ», μέσα στην προσεχή διετία.

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί οτιδήποτε έχει να κάνει με τη λειτουργία και εξυγίανση της ΔΕΥΑΔ, ώστε η υδροδότηση (παντού) και ο Βιολογικός να συνάδουν με το γράμμα του νόμου, της συνέπειας και της σωτηρίας του μηχανισμού που στηρίζει τις δύο παρεχόμενες υπηρεσίες.

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Για τα σκουπίδια προβλέπεται η αναδιοργάνωση του προγράμματος αποκομιδής και η προμήθεια εξοπλισμού (απορριμματοφόρο, σάρωθρο, μηχανήματα καθαρισμού δρόμων κ.ά).

pelop.gr