Τοπικά

15 εκπαιδευτικοί από πέντε χώρες στο Δημοτικό Σαγεΐκων στο πλαίσιο του Erasmus

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη κινητικότητα εκπαιδευτικών στο πλαίσιο υλοποίησης  προγράμματος Erasmus KA229 – school exchange partnership με τίτλο «Inclusion through Arts».

Το Δημοτικό Σχολείο Σαγεΐκων, ως συντονιστής, υποδέχτηκε 15 εκπαιδευτικούς από Κροατία, Τσεχία, Φινλανδία, Ισπανία και Λετονία. Χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Σταυρογιαννόπουλος Σπυρίδων, Αντιδήμαρχος Παιδείας Δυτικής Αχαΐας και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σαγεΐκων κ. Χριστόπουλος  Κωνσταντίνος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού και Τοπικής Οικονομίας κ. Μάλλιαρης Γρηγόριος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παλαιολόγος Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μπασιλάρης Κωνσταντίνος και ο Αντιπρόεδρος κ. Αθανασόπουλος Νικόλαος.

Το παραπάνω πρόγραμμα βασίζεται στην ιδέα της ενσωμάτωσης των τεχνών (προφορική αφήγηση, ψηφιακή αφήγηση, θέατρο, μουσική και καλές τέχνες) στη διαδικασία της μάθησης και της διδασκαλίας βασικών γλωσσικών θεμάτων.

Οι κύριοι στόχοι είναι: η κοινωνική ένταξη των μαθητών, η αντιμετώπιση της πρόωρη εγκατάλειψης του σχολείου και η υποστήριξη των μαθητών των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ώστε να βελτιώσουν προφορικό και γραπτό λόγο στο μάθημα της γλώσσας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, την Achaia Clauss και την Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.