Τοπικά

Την Πέμπτη η συνέλευση της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Την Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα στην Αγορά Αργύρη θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος προκειμένου να εκλεγούν το νέο Δ.Σ. και οι αντιπρόσωποι για την ΚΕΔΕ.

Τα ψηφοδέλτια πρέπει να κατατεθούν μέχρι αύριο στις 3 το μεσημέρι, οπότε και λήγει η προβλεπόμενη ημερομηνία.

Μέχρι στιγμής ενδιαφέρον να ηγηθούν ψηφοδελτίων έχουν εκδηλώσει ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος και ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, ενώ με το δικό της ψηφοδέλτιο θα συμμετέχει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Επίσης, άγνωστο παραμένει αν θα πάρει μέρος στην εκλογική διαδικασία το ψηφοδέλτιο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, όπως είχε συμβεί το 2014.
Οι ζυμώσεις ενόψει των εκλογών κορυφώνονται με τα «επιτελεία» των δύο υποψήφιων για την προεδρία να βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που θα συμμετέχουν στη συνέλευση.
Ήδη όλα τα Δημοτικά Συμβούλια έχουν αναδείξει τους εκπροσώπους τους για τη Γενική Συνέλευση, στην οποία μετέχουν συνολικά 125 αυτοδιοικητικοί, οι 19 δήμαρχοι και 106 δημοτικοί σύμβουλοι.

Να σημειωθεί ότι τη συνέλευση συγκαλεί ο δήμαρχος του μεγαλύτερου Δήμου της Δυτικής Ελλάδος, δηλαδή της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, στον οποίο και θα κατατεθούν και τα ψηφοδέλτια των υποψήφιων συνδυασμών.