Τοπικά

Ο Θανάσης Παπαδόπουλος νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Δεν αποφεύχθηκαν τελικά χθες οι κάλπες στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδος για την ανάδειξη του προεδρείου, καθώς παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Σπύρου Κωνσταντάρα ότι δεν θα διεκδικήσει την προεδρία έθεσε υποψηφιότητα έναντι του Θανάση Παπαδόπουλου.

Σύμβουλοι της παράταξης Κωνσταντάρα εξέφρασαν ανοικτά τις ενστάσεις τους και έτσι στήθηκαν κάλπες, ενώ υπήρξε και αντιπρόταση από την παράταξη «Νέα Εποχή», το προεδρείο να είναι διαπαραταξιακό, δηλαδή, ο κ. Παπαδόπουλος να είναι πρόεδρος, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης  αντιπρόεδρος και γραμματέας ο κ. Κωνσταντάρας.

Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή όχι μόνο από την πλειοψηφία, αλλά και από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία επέμεινε στη γραμμή του… λευκού!

Τελικά, ο Θανάσης Παπαδόπουλος εξελέγη νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος με 10 ψήφους υπέρ, 8 κατά και τρία λευκά εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενώ για τη θέση του αντιπροέδρου υποψήφιος ήταν μόνο ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ο οποίος έλαβε 11 ψήφους. Αντίστοιχα για τη θέση του γραμματέα υποψήφιοι ήταν ο Δήμαρχος Κυλλήνης- Ανδραβίδας, Γιάννης Λέντζας από την πλειοψηφία και ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Κυριάκος Ορλώφ από την μείζονα μειοψηφία και εξελέγη ο πρώτος επίσης, με δέκα ψήφους υπέρ, 8 κατά και τρία λευκά.

Επίσης, στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης εξελέγησαν, οι  Γιώργος Αποστολάκης, δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας και ο αντιδήμαρχος του Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος.

Θ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Στην ομιλία του, ο νέος πρόεδρος, Θανάσης Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα εκπροσωπεί το σύνολο των μελών της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος, ενώ αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που θέτουν οι Δήμαρχοι, όπως η κατασκευή της Πατρών- Πύργου, η διαχείριση των απορριμμάτων και η διεκδίκηση πιστώσεων για τους ΟΤΑ. «Αν δεν ολοκληρωθούν οι βασικές υποδομές στη Δυτική Ελλάδα, όπως η Πατρών- Πύργου- Τσακώνα δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος και προσέθεσε πως θα ξεκινήσουν προσπάθειες για την ενίσχυση των δήμων σε επίπεδο προσωπικού, με έμφαση τον τεχνικό τομέα και την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

«Οι Δήμοι δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συντάξουν μελέτες. Ένα μείζον πρόβλημα που συζήτησα ήδη και με τον Υπουργό Εσωτερικών και θα το ξαναθέσουμε», είπε.