Τοπικά

Καραμανλής για Πατρών-Πύργου: «Δεν θα εξυπηρετήσουμε εργολαβικά συμφέροντα»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

«Εμείς Καλογρίτσες της δεξιάς δεν δεχόμαστε…».

Με οξύ τρόπο αντέδρασε ο Κώστας Καραμανλής στην κριτική που δέχθηκε από τους Βουλευτές Ηλείας, Διονύση Καλαματιανό και Μιχάλη Κατρίνη, για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος. Τους κατηγόρησε ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένα εργολαβικά συμφέροντα τα οποία «φωτογράφισε» και υποστήριξε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί.

Όταν ο ερωτών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Καλαματιανός» επικαλέστηκε τα τροχαία δυστυχήματα που γίνονται στην εθνική οδό.

«Ξαφνιάζομαι από την υποκρισία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες για τις καθυστερήσεις του έργου. Οι βουλευτές του δεν έβγαζαν κουβέντα και τώρα μας κουνούν το δάχτυλο και τολμάτε να επικαλείστε τα θύματα των τροχαίων; Εσείς και το κόμμα σας τινάξατε το έργο στον αέρα με τις κατατμήσεις. Και το κάνατε για να ενισχύσετε συγκεκριμένο κατασκευαστικό όμιλο. Γι’ αυτό είχατε δώσει τέσσερα από τα οκτώ κομμάτια στον κ. Καλογρίτσα και την εταιρία Τοξότης. Για να τον βοηθήσετε να γίνει καναλάρχης και εκδότης. Και τώρα βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Εμείς Καλογρίτσες της δεξιάς δεν θα δεχτούμε», είπε ο Υπουργός ανεβάζοντας τους τόνους.

Ο Κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το Υπουργείο Υποδομών βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους, ώστε το τίμημα να μην είναι υπερβολικά πάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου, καθώς και με την Κομισιόν για την έγκριση επαναφοράς του έργου στην αρχική παραχώρηση, με στόχο να ολοκληρωθεί πριν το 2023 και να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιστροφής των κονδυλίων.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΩΝ

Νέα ένταση προκλήθηκε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε. «Με τις δικές σας καθυστερήσεις υπάρχει κίνδυνος να τιναχθεί το έργο στον αέρα και να πάει μετά το 2023. Μην καθυστερείτε άλλο. Να έχουμε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, να μη θρηνούμε άλλα θύματα», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να του απαντήσει ο Κ. Καραμανλής ότι επιχειρεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του συγκεκριμένου εργολάβου. Κατατμήσατε το έργο ως μη οφείλατε για να κάνετε τον κ. Καλογρίτσα εκδότη. Κι αφού δεν σας βγαίνει ο Καλογρίτσας μου κουνάτε τώρα εδώ επιστολές άλλων εργολάβων. Αν συνεχίσουμε την κατάτμηση το έργο δεν θα γίνει ποτέ; Εξυπηρετείτε μήπως συμφέροντα εργολάβων; Εμένα λοιπόν και την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν την ενδιαφέρουν επιχειρηματικά συμφέροντα. Εμείς θα βρούμε λύση και το έργο θα τελειώσει και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα απολογείται για την τεράστια καθυστέρηση σε αυτό», τόνισε και υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση για τον σκουπιδότοπο που παρέλαβε σε εργολαβία.

Η Χρ. Αλεξοπούλου

Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε: «Ακούσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με το στόμα ανοιχτό, τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ να επιχειρηματολογούν υπέρ ενός εργολάβου και όχι ουσιαστικά υπέρ της κατασκευής του δρόμου Πατρών-Πύργου! Είστε υπεύθυνοι κύριοι για όλα τα χρόνια που κυβερνήσατε και για τους νεκρούς που θρηνούμε μέχρι σήμερα, γιατί ένα τέτοιο έργο δεν καταφέρατε να το υλοποιήσετε!

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, θα πράξει τα δέοντα με υπευθυνότητα, ώστε το έργο να υλοποιηθεί γρήγορα και οικονομικά».

pelop.gr