Τοπικά

Ο Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας στη σύσκεψη για τις εκδηλώσεις της επετείου της Επανάστασης

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Στην πρώτη συνάντηση για τον συντονισμό της διοργάνωσης των εκδηλώσεων της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 παρευρέθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας  Σπύρος Μυλωνάς και η Γενική Γραμματέας του δήμου Νικολίτσα Σουλούκου.

Ο πρώτος κύκλος επαφών πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , όπου ο κ. Ανδρέας Φίλιας, Εντεταλμένος Σύμβουλος και Βοηθός Περιφερειάρχη για τον Συντονισμό των εκδηλώσεων, ανέπτυξε τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για την διοργάνωση και ζήτησε από τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των Δήμων να καταθέσουν κι εκείνοι με την σειρά τους προτάσεις και ιδέες έως τα τέλη Νοεμβρίου, προκειμένου να καταρτιστεί ο σχεδιασμός για την προετοιμασία του εορτασμού «Δυτική Ελλάδα 2021».

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, ανέφερε πως αυτή είναι μια πρώιμη συνάντηση γνωριμίας περισσότερο για να ενημερωθούν οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των Δήμων από την Περιφέρεια. Επιπλέον, επισήμανε ότι σε επόμενη συνάντηση θα γίνει μια προεργασία και από την πλευρά των Δήμων ώστε να κατατεθούν και να συζητηθούν προτάσεις και ιδέες  οι οποίες με την σειρά τους θα οδηγήσουν στην ενέργεια του πρώτου σχεδιασμού για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, στα πλαίσια του εορτασμού « Δυτική Ελλάδα 2021».

Τέλος, στην συνάντηση παρευρέθηκαν και ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αιγιαλείας  Μαρία Τσουκαλά και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων – Σπήλαιο Λιμνών Κωνσταντίνος Κούκιος.