Διεθνή

ΕΝΦΙΑ : ‘Ερχεται νέα μείωση το 2020

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η βασική σκέψη είναι να υπάρξει μείωση κατά 10% του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν το 2020 οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι αποφάσεις πάντως θα έρθουν όταν ολοκληρωθεί η άσκηση της αναπροσαρμογής και επέκτασης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε όλη τη χώρα.

Η κυβέρνηση έχει πάντως δεσμευτεί ότι θα υπάρξει μείωση στον ΕΝΦΙΑ, χωρίς όμως να έχει προσδιορίσει με ακρίβεια το μέγεθος και τον χρόνο εφαρμογής των νέων παρεμβάσεων και χθες ο υπουργός Οικονομικών άνοιξε αυτό το κεφάλαιο μιλώντας μάλιστα και συγκεκριμένα.

Τι προβλέπει το σχέδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν θα είναι οριζόντια αλλά στοχευμένη με παρεμβάσεις στην κλίμακα και τους συντελεστές υπολογισμού του βασικού φόρου προκειμένου να σβήσουν οι φορολογικές επιβαρύνσεις που θα προκύψουν από το άλμα που θα κάνουν οι αντικειμενικές αξίες σε πολλές περιοχές της χώρας. Επίσης δεν αποκλείεται να μειωθεί ή ακόμα και να καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος, ο οποίος επιβαρύνει σήμερα περίπου 500.000 φορολογούμενους οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία που υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ.