Τοπικά

Συλλήψεις στην Αχαΐα για κλοπές, διαρρήξεις και παρεμπόριο

21χρονος
Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια 61χρονη ημεδαπή, διότι προχθές το μεσημέρι, σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα, αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης, από 65χρονο ημεδαπό,  το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.

 

Επίσης, συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών για ενδοοικογενειακή βία.

Εξ άλλου, συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 23, 45 και 33 ετών, διότι χθες το βράδυ, επιβαίνοντας σε φορτηγό αυτοκίνητο, μετέβησαν σε αποθήκη, ημεδαπού  αφαίρεσαν (1.100) κιλά κορινθιακής σταφίδας. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, από 07-10-2019 έως 15-10-2019, μετέβησαν, με το ίδιο όχημα σε περιοχή του Αιγίου, όπου διέρρηξαν αγροικία ημεδαπού και αφαίρεσαν  (500) κιλά  κορινθιακή σταφίδα, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και έναν βενζινοκινητήρα επεξεργασίας σταφίδας, συνολικής αξίας χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.

Ακόμη, συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, δυο ημεδαποί και συγκεκριμένα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 38 και 49 ετών, αντίστοιχα, καθώς και ένας 44χρονος αλλοδαπός,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, κοντά σε λαϊκή αγορά διαπιστώθηκε ότι διέθεταν προς πώληση, (592) είδη παρεμπορίου.

Τέλος, συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 26χρονος αλλοδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (47) πακέτα λαθραίων τσιγάρων καθώς και (1.400) γραμμάρια λαθραίου καπνού.