Τοπικά

Δ. Γκοτσούλιας – Η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από την παράταξη Νικολάου δεν έχει προηγούμενο.

πολίτες Διονύσης Γκοτσούλιας , Διονύση Γκοτσούλια
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τι αναφέρει ο τ. Δήμαρχος Δύμης Διονύσιος Γκοτσούλιας

Υπηρετώ την αυτοδιοίκηση επί τριάντα χρόνια απ’ όλες τις θέσεις. Κοινοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος, Δήμαρχος τέσσερις ( 4) τετραετίες και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ειλικρινά δυσκολεύομαι πολύ να κατανοήσω την στάση τής απερχόμενης δημοτικής αρχής, με τα όσα ευτράπελα συμβαίνουν ειδικότερα το τελευταίο διάστημα.

Τέτοιας μορφής κακοδιαχείριση και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος κατά παράνομο και καταχρηστικό τρόπο δεν έχει προηγούμενο.

Ο εξώφθαλμος και εξωθεσμικός τρόπος αναθέσεων μέσω προφορικής εντολής, που μόνο σε έκτακτες και επείγουσες ανάγκες προβλέπεται από τις διατάξεις τόσο του Κώδικα όσο και των επόμενων νομοθετημάτων, από εξαίρεση έγινε κανόνας.

Η οικονομική επιτροπή έχει γίνει πλυντήριο αρπαγής και κατάχρησης δημοσίου χρήματος, εξυπηρέτησης συγγενών και φίλων με τις πιο αδιαφανείς και πρωτοφανείς διαδικασίες.

Το Δημοτικό συμβούλιο ότι δεν περνά από την οικονομική επιτροπή το ψηφίζει κατά πλειοψηφία παρόντος του Δημάρχου και του προέδρου του, που ως θεματοφύλακας της νομιμότητας στρέφεται ως επαγγελματίας δικηγόρος νόμιμα μεν, αλλά ανήθικα δε κατά του Δήμου διεκδικώντας για λογαριασμό των πελατών του μεγάλα ποσά μη υπερασπιζόμενος το σύνταγμα και τους νόμους των ανώτατων ελεγκτικών οργάνων.

Η νέα Δημοτική αρχή μετά την σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που για μία ακόμη φορά απαξιωτικά και προκλητικά συμπεριφερόμενη αναγνώρισε παρανόμως οφειλή με προφορική εντολή, παραλαμβάνει έναν Δήμο πτωχευμένο πραγματικά.

Τα περίφημα τρία(3) εκατομμύρια ευρώ που ο Δήμαρχος ψευδώς ανέφερε στα προσφιλή του μέσα ενημέρωσης ως πλεόνασμα, ήταν το δόλωμα για να τσιμπήσουν για μία ακόμη φορά οι δημότες.

Το έλλειμμα είναι δεδομένο και ο Δήμος ακροβατεί με την πτώχευση που σημαίνει διαρκής επιτήρηση από το Γενικό λογιστήριο του κράτους.

Αυτό καλούμεθα όλοι όσοι συμβάλλαμε να ανατραπεί η χειρότερη δημοτική αρχή των μεταπολεμικών χρόνων .

Αυτό περιμένουν οι πολίτες που στήριξαν και όσοι ακομη δεν στήριξαν την παράταξή μας, αλήθεια και μόνο αλήθεια, ρήξη με το παρελθόν, σύγκρουση με ότι κούρασε τον πολίτη, καθαρότητά στις σχέσεις δημοτών και δημοτικής αρχής και όχι υποχωρήσεις, αψηφώντας το πολιτικό κόστος

Ο απερχόμενος Δήμαρχος, κατ’ επανάληψη είχε τονίσει ότι το δημοτικό συμβούλιο αποτελεί παλαίστρα ιδεών και το κατάντησε όργανο ανυποληψίας, άκρατου λαϊκισμού, άβατο δημοκρατικού διαλόγου και επικράτησης της παρανομίας, εκφυλισμού της έκφρασης και αποκλεισμού διακίνησης ιδεών και επιχειρημάτων.

Αυτό τον Δήμο παραδίδεται αγαπητοί συνάδελφοι της πλειοψηφίας.

Αυτόν τον Δήμο καλούμεθα να ανορθωσουμε αγαπητοί φίλοι της επερχόμενης δημοτικής αρχής.

Είναι πολύ επίκαιρη όσο ποτέ η ρήση του Ανδρέα Κάλβου.

” Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία”.