Τοπικά

Κυκλοφόρησαν πλαστά ψηφοδέλτια του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Αχαΐα- Προβοκάτσια καταγγέλλει το Κίνημα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες και στην περιοχή της Αιγιάλειας εντοπίστηκαν πλαστά ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής, τα οποία είχαν διανεμηθεί σε πολίτες.

Τα πλαστά ψηφοδέλτια υπέπεσαν ευτυχώς εγκαίρως στην αντίληψη στελεχών του Κινήματος, που απέσυραν όσα μπόρεσαν να βρουν, ωστόσο επειδή εκτιμούν πως ενδεχομένως υπάρχουν κι άλλα που έχουν φθάσει στα χέρια ανυποψίαστων ψηφοφόρων του Κινήματος εφιστούν την προσοχή.

Να σημειωθεί πως στα πλαστά ψηφοδέλτια, τα οποία μοιάζουν πιστά με τα αυθεντικά, έχει καταστρατηγηθεί η αλφαβητική σειρά στα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών και πρώτο είναι το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Προφανώς ο σκοπός αυτών που τα διακίνησαν ήταν να μην κινήσουν υποψίες, αφού ο κ. Παπανδρέου δεν χρειάζεται σταυρό και έτσι, οι ψηφοφόροι θα θεωρούσαν ενδεχομένως φυσιολογική την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο.

Όπως κατήγγειλε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΙΝ.ΑΛ. «επειδή η έκταση διακίνησης των συγκεκριμένων ψηφοδελτίων είναι άγνωστη παρακαλούμε τους φίλους ψηφοφόρους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, διαφορετικά η ψήφος τους θα είναι άκυρη. Στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. οι υποψήφιοι είναι με αλφαβητική σειρά», ενώ επεσήμανε πως «τέτοιες ενέργειες μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ

 

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. αναφέροντας πως «κυκλοφόρησαν ψηφοδέλτια με αλλαγμένη την εγκεκριμένη σειρά των υποψηφίων, με στόχο να βγουν άκυρα. Σκοπός της προβοκάτσιας είναι να μειωθεί το εκλογικό ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής και η παράταξη να μην εκλέξει βουλευτή στην Αχαΐα.

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους φίλους και τα μέλη της παράταξης και τους προοδευτικούς πολίτες να προσέξουν την εγκυρότητα των ψηφοδελτίων. Έγκυρα ψηφοδέλτια είναι μόνο όσα διακινούνται εντός των εκλογικών κέντρων από τον δικαστικό αντιπρόσωπο, όσα διακινούνται από τα επίσημα εκλογικά κέντρα του Κινήματος Αλλαγής και όσα διακινούν οι ίδιοι οι υποψήφιοι του Κινήματος.

Γι’ αυτό και καλούμε και τις εφορευτικές επιτροπές να ελέγχουν τα ψηφοδέλτια που δίνουν στους ψηφοφόρους. Στα σωστά ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής τα επώνυμα των υποψηφίων είναι γραμμένα με απόλυτη αλφαβητική σειρά».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Τέλος, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας καλεί σε εκδήλωση για το κλείσιμο της προεκλογικής εκστρατείας σήμερα και ώρα 21:00 στο εκλογικό κέντρο της πλατείας Γεωργίου, με την παρουσία του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Γιώργου Παπανδρέου και όλων των υποψήφιων βουλευτών.