Τοπικά

Πάτρα: Από χθες ξεκίνησε να γεμίζει το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η Πάτρα θα μπορέσει, τεχνικά, να ξεδιψάσει από τον Πείρο καθώς το έργο του φράγματος βρίσκεται από χθες, στην τελική του φάση.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική έμφραξη του κεντρικού ταμιευτήρα, από τους υπευθύνους της κατασκευάστριας εταιρείας «Μηχανική» και οι τεχνικοί δίνουν πλέον το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει και η πλήρης κάλυψη του φράγματος με νερό.

Εκτός από τις βροχές, ο κεντρικός ταμιευτήρας μπορεί να ξεκινήσει να λειτουργεί με τροφοδοσία νερού και από την περιοχή της Βαλμαντούρας όπου ήδη βρίσκεται σε λειτουργία το πρώτο φράγμα, το πρώτο υποέργο που έχει ήδη παραδοθεί.

Τεχνικοί της εταιρείας εκτιμούν ότι εντός εξαμήνου το φράγμα θα έχει καλυφθεί τουλάχιστον κατά 50% με νερό ώστε να μπορεί να ξεκινήσει η τροφοδοσία της Πάτρας με νερό.

Ο μεγάλος ταμιευτήρας του Αστερίου θα έχει πλήρως καλυφθεί εντός οκταμήνου ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι από πέρυσι έχουν ολοκληρωθεί και τα έργα για την παράκαμψη της Πατρών – Τριπόλεως (πρ. ΕΟ «111»), στο ύψος της περιοχής που θα καλυφθεί από νερό.