Τοπικά

Δεσμεύσεις Θ. Βούρδα για Πατρών- Πύργου και Προαστιακό

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Στην Πάτρα βρέθηκε χθες ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Θάνος Βούρδας, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε αναφέρθηκε στα έργα που δρομολογήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο κ. Βούρδας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην Πατρών- Πύργου, λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή υπάρχουν εγκαταστημένες τέσσερις εργολαβίες με δημιουργημένα εργοτάξια, τρεις εργολαβίες βρίσκονται στην διαδικασία για να συμβασιοποιηθούν και να ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ σε μία αναμένεται η επίλυση των δικαστικών εκκρεμοτήτων». Όσον αφορά στην ολοκλήρωση του έργου, ο Γεν. Γραμματέας εκτίμησε πως οι εργολαβίες που ξεκινούν θα είναι έτοιμες το 2022.

Ερωτηθείς για τις ενστάσεις που υπάρχουν κυρίως στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας για τις προσβάσεις σε ΒΙ.ΠΕ., Κάτω Αχαΐα κι αλλού, ο κ. Βούρδας διευκρίνισε ότι παράλληλα με την εκτέλεση των εργασιών στις εργολαβίες που «τρέχουν» έχει ζητηθεί από τους εργολάβους να συντάσσουν νέες μελέτες για τη βελτίωση των περιμετρικών συνδέσεων.

Τέλος Ιουλίου ο Προαστιακός

Επίσης, ο κ. Βούρδας αναφέρθηκε και στην έναρξη των δρομολογίων του Προαστιακού έως την Κάτω Αχαΐα την οποία τοποθέτησε χρονικά στο τέλος Ιουλίου, επισημαίνοντας πως «τεχνικά έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία και είναι πια ζήτημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή της δρομολογιακής εξυπηρέτησης στη συγκεκριμένη γραμμή».