Τοπικά

Αλεξοπούλου: Διαχρονική και πολύτιμη η προσφορά του ΕΚΑΒ στην κοινωνία

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Άμεσης βοήθειας (ΕΚΑΒ) στην Πάτρα, επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, πραγματοποιώντας συναντήσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων και τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας κ. Γρηγόριο Μπαράκο.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, η κυρία Αλεξοπούλου δήλωσε σχετικά:

«Η προσφορά του ΕΚΑΒ στην ελληνική κοινωνία είναι γνωστή, διαχρονική και πολύτιμη. Το αξιόμαχο του στόλου και η ετοιμότητα των διασωστώντης υπηρεσίας, δεν αποτελεί επιλογή αλλά αναγκαιότητα.Είναι λοιπόν αξιέπαινηη κοινωνική προσφορά των σύγχρονων εθνικών ευεργετών, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο δώρισε πέρυσι 143 πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, εκ των οποίων τα 19 στο παράρτημα της Πάτρας. Παρά όλα αυτά, προβλήματα όπως η υποστελέχωση μίας τόσο νευραλγικής υπηρεσίας, η μη αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την απλούστευση του έργου των διασωστών και η εξαίρεση του ΕΚΑΒ από το κεντρικοποιημένο σύστημα προμηθειών του Υπουργείου Υγείας, αποτελούν ζητήματα κρίσιμα, τα οποία χρήζουν άμεσων λύσεων.

Επιπλέον κρίνεται επιτακτική η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών μέσω σχετικής καμπάνιας, για να εκλείψει το φαινόμενο των άσκοπων κλήσεων προς το ΕΚΑΒ, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επέμβασης σε πραγματικά σοβαρά περιστατικά. Πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες ότι το ΕΚΑΒ δεν είναι διαμετακομιστική υπηρεσία, δεν είναι ταξί μεταφοράς ασθενών, αλλά υπάρχει για να εξυπηρετεί τα επείγοντα περιστατικά. Είναι ευθύνη της Πολιτείας να υπάρξει αυτή η συστηματική ενημέρωση σε όλη τη χώρα, όπως ζητούν εδώ και πολλά χρόνια το προσωπικό και η διοίκηση του ΕΚΑΒ», τόνισε η κυρία Αλεξοπούλου.