Τοπικά

Απέκλεισαν την Πατρών- Πύργου οι εργαζόμενοι της Frigoglass

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Σε αποκλεισμό της Πατρών- Πύργου στο ύψος της διασταύρωσης του ΟΣΕ προχώρησαν για μία ώρα οι εργαζόμενοι της  Frigoglass οι οποίοι ζητούν να μην γίνουν οι απολύσεις που έχουν ανακοινωθεί από την εταιρεία.

“Σκοπός μας δεν ήταν να ταλαιπωρήσουμε τους συμπολίτες και τους διερχόμενους οδηγούς, αλλά να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι 91 άνθρωποι κινδυνεύουμε να βρεθούμε στο δρόμο. Χρειαζόμαστε όλους τους πολίτες κοντά μας για να μην περάσουν τα σχέδια της εταιρείας και κλείσει το εργοστάσιο στην Κάτω Αχαΐα με συνέπειες στην κοινωνία, αλλά και στην οικονομία”, δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Θανάσης Παπαστεφανόπουλος.

Σήμερα έως τις 2 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο νέος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, ο επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ, Παναγιώτης Κουνάβης, ο πρόεδρος του Συλλόγου “Πείρος”, Δημήτρης Μπαρμπούνης, ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρης Αγγελόπουλος, φορείς και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι συμπαραστέκονται στον αγώνα τους και στο δικαίωμά τους για εργασία και συνέχιση της λειτουργίας το εργοστασίου στην Κάτω Αχαΐα.

Σε ανακοίνωση του, το σωματείο των εργαζομένων επισημαίνει πως «μετά την κινητοποίηση στην Αθήνα συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις που με τον πιο ανάλγητο τρόπο ανακοίνωσε η εργοδότρια εταιρία   καλώντας όλους φορείς στο πλευρό μας.

Η απόφαση της εταιρίας να πετάξει στο δρόμο 91 εργαζόμενους μετά από 30 και πλέον χρόνια εργασίας αποτελεί μία ακόμα απόδειξη για το πώς λειτουργεί η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα  και με ποιο τρόπο αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους. Συνεπώς είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους ο δρόμος της πάλης και του αγώνα απέναντι στις προκλητικές πολιτικές των εργοδοτών με τη συσπείρωση και την αλληλεγγύη των  λαικών στρωμάτων».