Τοπικά

Στην Αποκεντρωμένη σήμερα οι εργαζόμενοι της Frigoglass- Ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Συνέλευση θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της Frigoglass προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους μετά την απόφαση της εταιρείας να βάλει “λουκέτο” στην παραγωγική μονάδα της Κάτω Αχαΐας αφήνοντας στο δρόμο 91 άτομα.

Ακολούθως οι εργαζόμενοι θα μεταβούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπου θα έχουν συνάντηση με τον Γραμματέα ζητώντας του να παρέμβει η κυβέρνηση η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία.

Να σημειωθεί πως η τελευταία διαβούλευση των εργαζομένων με την εταιρεία απέβη άκαρπη, ενώ έχει προγραμματιστεί μία ακόμη για αύριο Τρίτη, προκειμένου να  συζητηθούν οι βέλτιστες δυνατότητες για την ενίσχυση και διευκόλυνση των εργαζομένων ώστε η… αποχώρησή τους να είναι ομαλή!.

Σε κάθε περίπτωση, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων, Θανάσης Παπαστεφανόπουλος η απόλυση 91 ατόμων από ένα εργοστάσιο της περιοχής παρά το γεγονός ότι ανοίγει ένα τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα δεν έχει ευαισθητοποιήσει κανέναν. «Οφείλει η κυβέρνηση να πάρει άμεσα θέση στο πρόβλημα, το οποίο αφορά 91 εργαζόμενους στην πλειονότητά τους άνω των 50 ετών, οι οποίοι θα βρεθούν στο δρόμο. Δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα…», τόνισε ο κ. Παπαστεφανόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν και για το πώς θα αντιδράσουν.