Τοπικά

Με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών “Της γης χοροπατήματα” στον Αλισσό (φωτο)

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

 Με 180 χορευτές και εκατοντάδες άτομα θεατές πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Της γης χοροπατήματα” που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αλισσαίων “Πείρος”.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν τα χορευτικά Δήμου Πατρέων – Δεμενίκων – Σκιαδά – Λιμνοχωρίου- Σαγεΐκων – Κάτω Αλισσού και του “Πείρου”που παρουσίασαν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα χαρίζοντας στο κοινό μία υπέροχη παραδοσιακή βραδιά με τη μουσική υποστήριξη του συγκροτήματος “Άρτυμα”.


Στην εκδήλωση έδωσε μεταξύ άλλων το “παρών”, ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ., Ευσταθία Γιαννιά, ο νέος προεδρος του Κάτω Αλισσού Ανδρέας Στρουμπουτας, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Καμπέρος, ο νεοεκλεγείς Σπύρος Σταυρογιαννόπουλος, ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Δυτικής Αχαΐας, Παναγιώτης Αναγνώστου, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Γομοστού Ανδρέας Νιφόρας, κ.α.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου “Πείρος”, Δημήτρης Μπαρμπούνης, ο οποίος ευχαρίστησε όλα τα χορευτικά συγκροτήματα που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν στο φεστιβάλ, καθώς και όλους τους χορηγούς και τους εθελοντές που με τη βοήθειά τους πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Πεφάνη