Τοπικά

Επίσκεψη της Ε. Κονιδάρη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και την Πυροσβεστική

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με επισκέψεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέχισε τις περιοδείες της η υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ, Έλενα Κονιδάρη – Αντωνοπούλου.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχο Νικόλαο Κοτρωνιά, παρουσία του Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, Ανδρέα Τσαπικούνη, και στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις συναντήσεις της η υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ Τόνισε ότι η ΝΔ και ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη την θέση ότι, το να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή, ούτε κεντρώα πολιτική. «Πρόκειται για την σωστή και επιβεβλημένη πολιτική, ώστε να αισθάνονται οι πολίτες πραγματικά ασφαλείς» επεσήμανε η υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να ξαναγίνει μια χώρα με σεβασμό στο νόμο και τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας, η οποία ταλαιπωρείται από αντικοινωνικές συμπεριφορές περιθωριακών ομάδων.

Η Έλενα Κονιδάρη – Αντωνοπούλου επεσήμανε ότι η θέση της ΝΔ είναι πως η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας απαιτεί τη συνεχή παρουσία της αστυνομίας και την έγκαιρη επέμβασή της. Για αυτό και ο Κ. Μητσοτάκης έχει προτείνει την καθιέρωση της ένστολης αστυνόμευσης σε όλο το 24ωρο με παράλληλη ενίσχυση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, εκ νέου ενεργοποίηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ενδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ και των ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας κ.ά.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης που έκανε στις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Αρχιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, και στη συνέχεια με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Αχαΐας, Πύραρχο Νικόλαο Ρουμελιώτη.

Η υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ επανέλαβε τη δέσμευση του Κ. Μητσοτάκη ότι θα ξεκινήσει από Οκτώβριο η εκπόνηση σχεδίου αντιπυρικής προστασίας για το καλοκαίρι του 2020 και η ριζική αναδιάρθρωση και ενίσχυση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.