Ελλάδα

Ευρεία νίκη της Ν.Δ. επί του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Γράφτηκε από westcity team
   

Διαφορά άνω των μονάδων 9 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα αποτελέσματα για τις Ευρωεκλογές, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής.

Στα έως τώρα αποτελέσματα συνολικά επτά κόμματα φαίνεται να παίρνουν το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσα από μία διαδικασία στην οποία το ποσοστό συμμετοχής κινήθηκε λίγο πάνω από το 57%.

Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και με καταμετρημένο το 45,67% προηγείται η ΝΔ με διαφορά 9,44%.από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στερεάς Ελλάδας προηγείται με διαφορά 7,56%.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος στην Κρήτη με διαφορά 3,79% έναντι της ΝΔ, ενώ προηγείται έστω οριακά (0,34% με ενσωμάτωση 24,50%) στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αξιοσημείωτες είναι όμως και οι διαφορές σε πολλές περιοχές μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Στην Βόρεια Ελλάδα για παράδειγμα και συγκεκριμένα στον Νομό Σερρών η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 20,57%, στην Λακωνία βλέπουμε την διαφορά να αυξάνεται και να φτάνει το 25,10%.  Στην Καστοριά η ΝΔ προηγείται το ΣΥΡΙΖΑ με 20,08% ενώ στον Β1 τομέα Αθηνών η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 18,03% ενώ στην Χίο το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μια διαφορά 18,11%.

/* ]]> */