Τοπικά

Αγ. Καραντζάς, Γ. Ντεντόπουλος και Χρ. Δημητροπούλου- Νιφόρα στο ψηφοδέλτιο του Σπ. Μυλωνά

Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα
Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ακόμη τρεις υποψήφιους ανακοίνωσε η παράταξη “Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα” με επικεφαλής τον Σπύρο Μυλωνά. Πρόκειται για τον Αγγελο Καραντζά στη Δ.Ε. Δύμης, τον Γιώργο Ντεντόπουλο στην Τ.Κ. Λακκόπετρας και τη Χρυσούλα Δημητροπούλου- Νιφόρα στη Δ.Ε. Μόβρης.

Ο Άγγελος Καραντζάς

Ο Άγγελος Καραντζάς είναι γιός του Βασιλείου Καραντζά και της Δημητρούλας Δριμάλα, γεννήθηκε το 1977 στην Κάτω Αχαΐα, είναι ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας, είναι γέννημα θρέμμα Αχαγιώτης αφού εργάζεται και κατοικεί μόνιμα στην πόλη.

Είναι απόφοιτος Λυκείου, παντρεμένος με την Σοφία Γεωργακοπούλου και έχουν ένα γιό τον Βασίλη μαθητή του Δημοτικού Σχολείου. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας  εμπορική επιχείρηση σε κεντρικό σημείο της πόλης, είναι ιδιοκτήτης φωτοβολταϊκού πάρκου πιστεύοντας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ έχει επενδύσει και στον αγροτικό τομέα καλλιεργώντας οικολογικούς ελαιώνες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.

Ο Άγγελος από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με τον αθλητισμό, αρχικά ως αθλητής του Μπάσκετ στην ομάδα της ΑΧΑΓΙΑ ‘ 82 για περίπου 20 χρόνια κλείνοντας την αθλητική του παρουσία ως αρχηγός της ομάδας. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με την ποδοσφαιρομάνα της Αχαγιάς, την μεγάλη κυρία, την Αχαϊκή, αρχικά ως μέλος του συνδέσμου φίλων της ομάδας και στην συνέχεια για μια πενταετία ως μέλος των διοικήσεων της ομάδας, υπηρετώντας σε διάφορες θέσεις μέχρι και αυτή του Προέδρου.

Ο Άγγελος προέρχεται από οικογένεια με αρχές και αξίες, οι γονείς του εργάστηκαν σκληρά για να τα καταφέρουν και σαν παιδί μιας τέτοιας οικογένειας αλλά και ως αθλητής έχει μάθει να αγωνίζεται σκληρά για να πετύχει τους στόχους τους.

Ο Άγγελος ως γνήσιος Αχαγιώτης νοιάζεται για την πόλη, αγαπά τον τόπο μας, τον πληγώνει η εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος μας και πιστεύει ότι αξίζουμε καλύτερη τύχη. Με την υποψηφιότητά του επιδιώκει να συμβάλει ενεργά, αθροίζοντας τις δυνάμεις και τις ιδέες του στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με επικεφαλής τον Σπύρο Μυλωνά.

Σαν άνθρωπος είναι δραστήριος και ανήσυχος, από την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό πιστεύει στην συλλογική δράση και στο ομαδικό παιχνίδι και με όπλα του την εμπειρία, την ανιδιοτέλεια και την διάθεση για προσφορά αποφάσισε να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα για να γίνει πράξη το Όραμα για την Δυτική Αχαΐα.

Ο ίδιος για την απόφαση του να είναι υποψήφιος δηλώνει:

«Η αγάπη μου για τον τόπο που γεννήθηκα και ζω, η στασιμότητα και η αδράνεια στην επίλυση των βασικών μας προβλημάτων και το θλιβερό γεγονός ότι ακόμα και τα αυτονόητα είναι ζητούμενα με οδήγησαν στην συνειδητή απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά θέτοντας την υποψηφιότητα μου στο πλευρό του Σπύρου Μυλώνα και της παράταξης Όραμα για την Δυτική Αχαΐα».

Ο Σπύρος Μυλωνάς μιλώντας για την υποψηφιότητα του Άγγελου είπε:

«Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας τον Άγγελο Καραντζά από την Κάτω Αχαΐα, έναν δραστήριο και ενεργό πολίτη, άνθρωπο του μόχθου και της προσφοράς, με αρχές και αξίες, με αγωνία για το μέλλον του τόπου μας, με προβληματισμό για την αδράνεια και την απραξία των τελευταίων χρόνων αλλά και με όραμα, ιδέες και διάθεση προσφοράς για το δήμο και τις υποθέσεις του.

Άγγελε δεσμεύομαι ότι οι δικές μας προσπάθειες θα γίνουν στην κατεύθυνση να ξεκολλήσουμε τον τόπο μας από το τέλμα και την μιζέρια. Η διαφάνεια, η αξιοκρατία, ο ορθολογισμός, η συλλογική δράση και ο προγραμματισμός θα είναι οι βάσεις της κοινής μας δράσης”.

Ο Γιώργος Ντεντόπουλος

Ο Γεώργιος Ντεντόπουλος του Αργυρίου και της Ιουλίας γεννήθηκε στην Λακκόπετρα το 1968, μεγάλωσε και ζει μόνιμα εκεί. Είναι απόφοιτος της Τριάντειου Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής με ειδικότητα Ηλεκτρολόγος Αυτοκινήτων και είναι πτυχιούχος προπονητής ποδοσφαίρου κάτοχος διπλώματος επιπέδου ΟΥΕΦΑ Β’.

Είναι παντρεμένος με την Αθανασία Κολλιοπούλου, καθηγήτρια ξένων γλωσσών και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά τον Αργύρη σπουδαστή των ΙΕΚ και τον Γιώργο μαθητή Λυκείου. Εργάζεται ως πολιτικό προσωπικό στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο εργοστάσιο ΜΜΕΕ Αράξου και είναι εκλεγμένο μέλος στο σωματείο εργαζομένων ΥΕΘΑ Πελοποννήσου  Εργοστασίου Αράξου

Ασχολήθηκε ενεργά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για αρκετά χρόνια τόσο ως παίκτης στον Α.Ο. ΙΚΑΡΟΣ Λακκόπετρας και στον Εθνικό Σαγαιΐκων με τον οποίο αγωνίστηκε στην Δ’ Εθνική, όσο και ως προπονητής στον Α.Ο. ΙΚΑΡΟΣ Λακκάπετρας αλλά και σε ακαδημίες ποδοσφαίρου.

Είναι ενεργός πολίτης που αγαπά και νοιάζεται τον τόπο του και το χωριό του, ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχοντας διατελέσει στο παρελθόν Σύμβουλος στην Τοπική Κοινότητα Λακκόπετρας την περίοδο 2011 – 2014, ενώ το 2014 είχε πολιτευτεί με την παράταξη του Δημάρχου παίρνοντας 120 ψήφους.

Σαν άνθρωπος που ενδιαφέρεται και συμμετέχει στα κοινά, βλέπει το χωριό του να μην προοδεύει, τα βασικά του προβλήματα να χρονίζουν και να μην βρίσκουν την λύση τους, αλλά και ακριβοπληρωμένες εγκαταστάσεις για τις οποίες υπήρξε μεγάλος αγώνας για να αποκτηθούν όπως το γήπεδο να μαραζώνουν, να είναι εγκαταλελειμμένες στην τύχη τους και να δίνονται αφειδώς υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και ανταπόκριση.

Αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στις δημοτικές εκλογές ανταποκρινόμενος θετικά στο κάλεσμα του Σπύρου Μυλωνά για συμμετοχή του στην παράταξη «Όραμα για την Δυτική Αχαΐα» με την υπόσχεση να προσφέρει τον καλύτερο εαυτό του στον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων του χωριού.

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δήλωσε:

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες χαμένες ευκαιρίες και ότι ήρθε η ώρα ενωμένοι να παλέψουμε για τον τόπο μας χωρίς αποκλεισμούς και διαιρέσεις. Σαν άνθρωπος που ασχολείται με τον αθλητισμό ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει σκληρή δουλεία και τι σημαίνει να παλεύεις κάθε ώρα, κάθε στιγμή, κάθε μέρα για να πετύχεις τους στόχους σου. Καλώ όλους τους συγχωριανούς να πλαισιώσουν την προσπάθεια μας για να γίνει επιτέλους το χωριό μας ο τόπος που μας αξίζει»

Ο Σπύρος Μυλωνάς καλωσορίζοντας τον Γεώργιο Ντεντόπουλο στην παράταξη μας δήλωσε:

« Ο Γιώργος Ντεντόπουλος ένας ανήσυχος άνθρωπος με αγωνίες και όραμα για τον τόπο του, αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια μας για να δώσουμε στον τόπο μας την θέση που του αξίζει, πλαισιώνοντας με την παρουσία του το ψηφοδέλτιο της παράταξης μας στην Τοπική Κοινότητα Λακκόπετρας, απέναντι στις λογικές της αδράνειας και της συναλλαγής, απέναντι στις πολιτικές που καθηλώνουν τον τόπο μας στην μιζέρια και την απαξίωση, απέναντι στις συμπεριφορές που διαιρούν και πληγώνουν την κοινωνία μας. Καλωσορίζοντας τον θέλω να δηλώσω ότι για εμάς συνειδητή πολιτική επιλογή είναι να κάνουμε μια νέα αρχή για τον δήμο μας με σχέδιο και όραμα, με πρόσθεση και όχι με αφαίρεση, με πολλαπλασιασμό και όχι με διαίρεση, με συνεργασίες και όχι με αποκλεισμούς».

Η Χρυσούλα Δημητροπούλου- Νιφόρα

Η Χρυσούλα Δημητροπούλου-Νιφόρα είναι ακόμα μία υποψήφια με την παράταξή μας «Όραμα για τη δυτική Αχαΐα» για τη δημοτική ενότητα Μόβρης. Η Χρυσούλα είναι γεωπόνος στο επάγγελμα και εργάζεται για την εταιρεία Τσιβγινίδης επιχειρείν, στο ειδικό τμήμα κέντρο εξυπηρέτησης αγροτών (Κ.Ε.Α.). Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Νιφόρα και είναι μητέρα ενός αγοριού.

Η Χρυσούλα εργάστηκε και για πέντε χρόνια στο δήμο Μόβρης στην υπηρεσία αγροτικής ανάπτυξης. Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο με όραμα και θέληση προσφοράς για τον τόπο μας. Όπως δηλώνει και η ίδια «Ως άνθρωπος που αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να τον δω να προοδεύει, έχοντας εργαστεί εδώ με την ιδιότητα μου ως γεωπόνος και έχοντας μάθει αυτόν το τόπο καλά, αισθάνομαι την ανάγκη τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου να τις προσφέρω για το ευρύτερο καλό».