Τοπικά

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ριόλου, Κ. Μπακάλης απαντά στον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

H αναφορά του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας σε “εξαφανισμένους” εκπροσώπους του χωριού κατά την επίσκεψή του στο Ριόλο, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, Κωνσταντίνου Μπακάλη, ο οποίος με ανοικτή επιστολή του απαντά στον κ. Νικολάου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

“Στην ανακοίνωση των υποψηφίων συμβούλων για την τοπική κοινότητα Ριόλου ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας μίλησε για τους εξαφανισμένους εκπροσώπους του χωριού που μηδενίζουν το έργο της δημοτικής αρχής. Καταρχήν να τον καλωσορίσουμε στο χωριό μας το δήμαρχο γιατί τον περιμέναμε από τα Χριστούγεννα του 2017 όταν θα συζητούσαμε για την πλατεία του χωριού! Και εφόσον μας έκανε την τιμή και ήρθε ας του απευθύνω και εγώ με τη σειρά μου έναν χαιρετισμό και να του πω ότι δεν γίνεται να αγαπάει αυτός περισσότερο το χωριό που γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω να ζω εγώ αλλά και η οικογένεια μου. Ίσα ίσα το γεγονός ότι το χωριό μου εγκαταλείφτηκε και γνώρισε την πλήρη απαξίωση από τον ίδιο το δήμαρχο είναι οι λόγοι που δεν είμαι στην παράταξή του. Το οφείλω στους συγχωριανούς μου που τόσα χρόνια με εμπιστεύονται με την ψήφο τους.

Ως εν ενεργεία πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ριόλου θέλω ενημερώσω τους συνδημότες μου σχετικά με τη δήθεν αδιαφορία μου και να υπενθυμίσω στους υποστηρικτές του δημάρχου τα εξής:

1. Το Μάιο του 2017 πήγαμε ή δεν πήγαμε όλοι μαζί στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ και στον κ.Πυρρή Αθανάσιο, να φέρουμε το νερό της πηγής από το Φιλοκάλι και τους δώσαμε και τη δικαστική απόφαση που απαλλοτριωνόταν η πηγή από την κοινότητα Ριόλου;;;;;Από τότε περιμένουμε την απάντηση της δημοτικής αρχής…

2. Το Νοέμβριο του 2017, πήγαμε ή δεν πήγαμε όλοι μαζί στο δήμαρχο, ο οποίος μας έδειξε μια μακέτα για την πλατεία του Ριόλου και μας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι έτοιμη η μελέτη για την κατασκευή της πλατείας και μας υποσχέθηκε ότι μέχρι τέλος της θητείας του θα ολοκληρωνόταν η κατασκευή της;;;; Στη συνάντηση αυτή επίσης μας διαβεβαίωσε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα επισκεπτόταν το χωριό μας για να συζητήσουμε τα προβλήματα του χωριού. Από τότε τον περιμέναμε και μας θυμήθηκε τώρα…… δυο μήνες πριν τις εκλογές!!!

4. Από τις 30-8-2018 έχω στείλει τον προϋπολογισμό του 2019, με αρ. πρωτοκόλλου9.145 .Η δημοτική αρχή δεν τον έλαβε καθόλου υπόψη της και στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου το 2019 δεν προβλέπεται κανένα έργο για την τοπική κοινότητα του Ριόλου.

Κάποιοι ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι σαν πρόεδρος ανακοίνωσα και δημόσια τα αιτήματα της κοινότητας προς τη δημοτική. Γιατί άραγε δεν ενοχλήθηκαν από την απραξία της δημοτικής αρχής τα τελευταία 5 χρόνια;;;;;;;”