Τοπικά

Ανεβάζει τον πήχη του τουρισμού ο Άραξος για την Δυτική Ελλάδα – Οι στόχοι για το 2019

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ετοιμάζονται στο αεροδρόμιο του Αράξου για την νέα τουριστική σεζόν που ξεκινά, έχοντας μία συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η ανοδική πορεία που έχει παρατηρηθεί την τελευταία οχταετία στην προσέλευση τουριστών και στην επισκεψιμότητα θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι του 2019.

Το καλοκαίρι του 2018 το αεροδρόμιο του Αράξου έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας των τελευταίων χρόνων, με το σύνολο των αφίξεων και των αναχωρήσεων να αγγίζει τους 187.000. Συνολικά, με βάση τα στοιχεία του αεροδρομίου ο αριθμός των αφίξεων – αναχωρήσεων έφτασε τους 186.422.

Αν θέλουμε να γίνουμε πιο αναλυτικοί και να ερμηνεύσουμε το νούμερο αυτό και μπούμε σε συγκεκριμένα στοιχεία βλέπουμε ότι οι αφίξεις το καλοκαίρι του 2018 έφτασαν στις 91.018, οι αναχωρήσεις τις 91.507 και οι διερχόμενοι τους 3.951. 

Φέτος, στόχος των ανθρώπων του αεροδρομίου του Αράξου είναι ο συνολικός αριθμός των αφίξεων και των αναχωρήσεων να φτάσει τις 200.000 και να συνεχιστεί έτσι η ανοδική πορεία στην επισκεψιμότητα του. Είναι ένα νούμερο που σύμφωνα με την δυναμική που έχει δείξει το αεροδρόμιο μπορεί να επιτευχθεί, αν και υπάρχουν ορισμένοι ανασταλτικοί παράγοντες που ίσως παίξουν αρνητικό ρόλο.

Ο κυριότερος παράγοντας έχει να κάνει με το ότι ορισμένες εταιρείες που είχαν συχνές και τακτικές πτήσεις με το αεροδρόμιο του Αράξου χρεοκόπησαν. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο αερολιμενάρχης, Γιώργος Γκουβίτσας το κενό αυτό θα καλυφτεί από διάφορους άλλους παίκτες που μπαίνουν στο όλο παιχνίδι. 

Το ιδιαίτερα ενθαρρυντικό πάνω σε αυτό είναι η έναρξη της συνεργασίας του αεροδρομίου του Αράξου με την ιδιαίτερα ανερχόμενη εταιρεία Ellinair του Ομίλου Μουζενίδη που αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο στην προσέλευση τουριστών, κυρίως από τις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης και της Ρωσίας. 

“Πιστεύουμε ότι θα καλύψουμε το κενό αυτό που παρουσιάστηκε με κάποιες εταιρείες που χρεοκόπησαν και θεωρούμε ότι θα συνεχίσουν την ανοδική πορεία που έχουμε ξεκινήσει την τελευταία οχταετία. Στόχος μας για αυτή την χρονιά είναι να φτάσουμε τους 200.000, κάτι που μπορούμε να πετύχουμε”τονίζει ο κ. Γκουβίτσας.