Τοπικά

511 Πατρινοί συμμετείχαν στον μεγάλο καρναβαλικό χορό “σπάζοντας” το ρεκόρ Γκίνες

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στους 511 έφθασαν οι συμμετοχές των Πατρινών στον πιο μεγάλο καρναβαλικό χορό κάνοντας την Πάτρα να κατακτήσει το ρεκόρ Γκίνες!

Με μία απλή χορογραφία διάρκειας οκτώ λεπτών, για όλες τις ηλικίες, ακόμα κι αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με το χορό, οι συμμετέχοντες συγχρονίστηκαν και κατόρθωσαν να προσφέρουν ένα μοναδικό και πρωτότυπο θέαμα, αλλά και διεθνή αναγνώριση, μέσα από το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.

Στον υπαίθριο χώρο του Royal Theater της Πάτρας στήθηκε η σκηνή και όλοι χόρεψαν στους ρυθμούς του Πατρινού Καρναβαλιού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των διοργανωτών Μάριο Ιωαννίδη, η προσπάθεια ξεκίνησε σε συνεργασία με σχολές χορού και συλλόγους και προανήγγειλε ότι έχει κατοχυρώσει την προσπάθεια τόσο για φέτος όσο και για τις επόμενες Απόκριες!

«Το 2014 συμμετείχαμε στην μεγαλύτερη “salsa rueda” που έγινε στη Θεσσαλονίκη με 1.100 άτομα, ενώ το 2016 κάναμε τον μεγαλύτερο ομαδικό χορό “μπατσάτα” στην Καλαμάτα με 740 άτομα» ανέφερε και τόνοσε πως αποφάσισε να το υλοποιήσει και στην Πάτρα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σχολές και σύλλογοι, με μοναδικό σκοπό την εξωστρέφεια του χορού μέσα από το καρναβάλι….

Η συμμετοχή των Πατρινών ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ο στόχος επετεύχθη!