Τοπικά

Καταχειροκροτήθηκε σε εκδήλωση της ΔΑΠ ο Γιώργος Κουτρουμάνης

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φοιτητών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καθώς τους στηρίζει με την παρουσία του στα Συνέδρια όποτε του ζητηθεί.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης σε πρόσφατη εκδήλωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, που είχε ως θέμα την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παρουσίασε στους φοιτητές την πραγματικότητα, αναφέροντας τα εξής: «Με την αποφοίτηση σας από το πανεπιστήμιο καλείστε να αναζητήσετε εργασία σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει αγορά εργασίας ικανή να καλύψει την προσφορά».

Και το ερώτημα είναι, τι κάνουμε; Παραδινόμαστε άνευ όρων στην μοίρα μας; Η απάντηση είναι φυσικά, όχι. Το παλεύουμε. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες σε περιόδους που μεγαλούργησαν αυτοκαταστράφηκαν, αλλά και ξαναγεννήθηκαν από τις στάχτες τους. Αυτός είναι ο Έλληνας».

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μέσα από τις κρίσεις, γεννούνται νέες ευκαιρίες για όσους έχουν τα μάτια τους ανοικτά και συνέχισε συμβουλεύοντας τους φοιτητές «Να σας διακρίνει η σοβαρότητα, η εργατικότητα, η τιμιότητα, η συνέπεια. Να αξιοποιήσετε τον χρόνο των σπουδών σας. Μην θεωρείτε ότι ο βαθμός πτυχίου είναι μια καθαρά τυπική διαδικασία. Η αγορά θα σας κρίνει και γι’ αυτό, ενώ θα ληφθεί υπόψη η προσωπικότητα σας, η κοινωνικότητα που έχετε».