Τοπικά

Χρηματικό έλλειμμα στον Εμπορικό Σύλλογο Δύμης – Όσα αναφέρθηκαν στη Γενική Συνέλευση

Χρηματικό έλλειμμα
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Χρηματικό έλλειμμα ανακάλυψε στο ταμείο το νέο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης, όπου το παρουσίασε μαζί με άλλα θέματα στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά όσα έγιναν στην Γενική Συνέλευση :

Αφού εκλέχθηκε το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης το λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου Κων/νος Ρέλλος. Τα θέματα ήταν ο ετήσιος διοικητικός και οικονομικός απολογισμός καθώς και ο προϋπολογισμός για το 2019.

Ο κ. Ρέλλος αναφέρθηκε στην γεωγραφική θέση της πόλης με την μοναδική και αναξιοποίητη παραλία της, στο ανεφάρμοστο σχέδιο πόλης , στην επερχόμενη Β Φάση ανάπλασης της Κάτω Αχαΐας που ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί και στην στην έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Επιγραμματικά ανέφερε :

Ότι η Αχαγιά είναι μια πόλη (ίσως η μοναδική) που έχει γυρίσει την πλάτη στην θάλασσα. Στην μοναδική διέξοδο που έχει για την μελλοντική της ανάπτυξη. Έχει αφήσει ανεφάρμοστο ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του σχεδίου πόλης. Εξαίρεση η νότια πλευρά της που πολεοδομικά εξελίσσετε ραγδαία , αλλά άναρχα.

Προκρίνεται σε πηγαδάκια ως ανάπτυξη η Β’ φάση ανάπλασης , χωρίς να έχει γίνει στοιχειώδης  ενημέρωση από το Δήμαρχο. Εχει ζητηθεί εγγράφως από τον εμπορικό σύλλογο να γίνει άμεσα ενημέρωση.

Η  χαμένη ευκαιρία για την απόκτηση και αξιοποίηση από το Δήμο του ακίνητου (Θεοδώρειο) στο κέντρο της πόλης, καθώς και ότι η έλλειψη χώρων στάθμευσης είναι κάτι που στερεί τις τοπικές επιχειρήσεις  από καταναλωτές , ενώ παράλληλα ενισχύει τα μεγάλα περιφερειακά καταστήματα που διαθέτουν ιδιόκτητους χώρους.

Τόνισε ότι ο εμπορικός σύλλογος θεσμικά έχει τον πρώτο λόγο στα τεκταινόμενα στην πόλη και την περιοχή. Στόχος είναι να βρει και πάλι με την συσπείρωση των μελών του και την θέση που του αξίζει .

Τέλος σημείωσε ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες εσωτερικής οργάνωσης του συλλόγου με ιδία μέσα και εθελοντική εργασία. Η διοίκηση από την επαύριο των εκλογών πρέπει να ασχοληθεί αποκλειστικά με την υλοποίηση των στόχων της και όχι να ταλανίζετε για λάθη και παραλείψεις της απερχόμενης διοίκησης.

Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Γραμματέα κ. Μπουχέλο Ανδρέα, για το διοικητικό απολογισμό :

Αναφέρθηκε στις ελλείψεις βασικών βιβλίων του συλλόγου ,όπως πρωτόκολλο εισερχομένων εξερχομένων , βιβλίο ελεγκτικής επιτροπής, στον περιορισμένο αριθμό για την τριετία διοικητικών συμβουλίων και μιας και μοναδικής γενικής συνέλευσης . Σε αντιδιαστολή του τελευταίου τριμήνου της τωρινής διοίκησης που έχουν γίνει επτά Δ.Σ. , μια έκτακτη Γ.Σ.και μια τακτική Γ.Σ.

Ακολούθως  πήρε το λόγο η ταμίας του συλλόγου κ. Μπακουλοπούλου Ασπασία :

Το βιβλίο εσόδων εξόδων του συλλόγου είχε ελλειπή ενημέρωση, τόσο στις καταχωρήσεις των εξόδων, όσο και στις καταχωρήσεις των εσόδων. Αυτό προέκυψε από διασταύρωση με την κίνηση του λογαριασμού του συλλόγου στην τράπεζα. Δεν υπήρχαν εντάλματα πληρωμών, ούτε εντολές ανάληψης σύμφωνα με το καταστατικό.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έλλειμμα στα μετρητά του συλλόγου. Αρχικά το ποσό ήταν 8.900 € περίπου. Στην συνέχεια μετά από κατάθεση μετρητών στο λογαριασμό του συλλόγου από το απερχόμενο ΔΣ ,το έλλειμμα αυτή τη στιγμή ανέρχεται στις 3.300 € περίπου.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των μελών καθώς και του απερχόμενου προέδρου κ. Τσώκου, ο οποίος τόνισε ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος ο τρόπος τήρησης των βιβλίων. Τόνισε όμως ότι δεν έγινε σκόπιμα και σε κάθε περίπτωση προσπάθησε να δώσει στο σύλλογο τον καλύτερο εαυτό του με ανιδιοτέλεια.

Στη συνέχεια έγινε μυστική ψηφοφορία

Με ξεχωριστά ψηφοδέλτια για την έγκριση  ή όχι του διοικητικού & οικονομικού απολογισμού.

Αποτελέσματα

  • Διοικητικός απολογισμός    ΝΑΙ 20  ΟΧΙ 12
  • Οικονομικός απολογισμός  ΝΑΙ 14  ΟΧΙ 17 ΛΕΥΚΟ 1

Η συνέλευση διεξήχθη με ηρεμία και ομαλότητα χωρίς διαξιφισμούς και αντιδικίες.