Τοπικά

Ξεκινούν από σήμερα τα ηλεκτρονικά ραντεβού στη Διεύθυνση Μεταφορών

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Στον εκσυγχρονισμό και την οργάνωση λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής και τη βελτίωση στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών στη Διεύθυνση Μεταφορών – Επικοινωνιών Αχαΐας, έχουν εγκατασταθεί μηχανήματα POS για τις οικονομικές συναλλαγές του κοινού με κάρτες, ενώ σημαντικά βήματα έχουν γίνει στην ψηφιοποίηση της υπηρεσίας και με την αντικατάσταση του συνόλου των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η υπηρεσία εισέρχεται σε ψηφιακό περιβάλλον από σήμερα, καθώς τίθεται σε εφαρμογή η Ηλεκτρονική Εφαρμογή Διαχείρισης Ραντεβού, παρέχοντας στους συναλλασσόμενους τη δυνατότητα να κλείνουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού τους με τη Διεύθυνση Μεταφορών – Επικοινωνιών Αχαΐας, στη διεύθυνση rdv.pde.gov.gr.

Παράλληλα, με τα Ηλεκτρονικά Ραντεβού ισχύει και ο παραδοσιακός τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού, προηγούνται όμως τα ραντεβού, τα οποία μπορούν να κλείνονται από μία ημέρα έως δύο εβδομάδες νωρίτερα.