Τοπικά

Διαμάχη Νικολάου- Κουνάβη για την κτηματογράφηση- Ο Δήμος τα βάζει με την αντιπολίτευση και οι πολίτες… ψάχνονται

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της δημοτικής Αρχής και της δημοτικής παράταξης ΑΚΙΔΑ με “φόντο” την κτηματογράφηση και την ελλιπή ενημέρωση των πολιτών για την εξέλιξη της διαδικασίας, η οποία είναι υποχρεωτική.

Ο Δήμαρχος, Χρήστος Νικολάου σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την αδράνεια σε επίπεδο ενημέρωσης των δημοτών, όπως έκαναν οι άλλοι Δήμοι της Αχαΐας γυρίζει δύο χρόνια πίσω και επιρρίπτει ευθύνες στην αντιπολίτευση, ότι δεν συμφώνησε να παραχωρηθεί κτίριο στο Κτηματολόγιο για τη λειτουργία γραφείου στην Κάτω Αχαΐα,και ο επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ, Τάκης Κουνάβης τον καλεί να μην “τρίβεται στη γλίτσα του τσοπάνη…”.

Ο Χρήστος Νικολάου

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή έχουν ενταθεί οι επαφές του δημάρχου Χρήστου Νικολάου με το υπεύθυνο του Κτηματολογίου Πατρών, προκειμένου να λειτουργήσει γραφείο στην Κάτω Αχαΐα.

Στελέχη της δημοτικής αρχής απαντώντας στην κριτική της ελάσσονος αντιπολίτευσης, πέραν των παραπάνω ενεργειών, υπενθύμιζαν ότι στις 24 Φεβρουαρίου 2016, στη δημαρχιακή πρόταση για παραχώρηση αίθουσας του Δημαρχείου, προς στέγαση του Γραφείου Κτηματογράφησης, ο κ. Κουνάβης όπως και άλλοι ψήφισαν αρνητικά και «σήμερα ζητούν και τα ρέστα, αφού αν δεν είχε προνοήσει η δημοτική αρχή για στέγαση, δεν θα γινόταν τώρα καμία συζήτηση».

Ειδικότερα, στο έγγραφο αίτημα της εταιρείας για κατάλληλο χώρο του τοπικού Γραφείου Κτηματογράφησης (100τ.μ.) ο Διονύσης Γκοτσούλιας (επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας) συμφώνησε και ο Π. Κουνάβης είπε επακριβώς: «Διαφωνώ, διóτι πρόκειται για εταιρεία η οποία έχει προβεί σε σύμβαση με το ελληνικó Δημóσιο και άρα μπορεί να νοικιάσει κτίριο για την στέγασή της».
Ιδια θέση πήρε ο Αλέκος Θανóπουλος (ΚΚΕ), ενώ παρών ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Ορλώφ έχοντας ένσταση ως προς την δωρεάν παραχώρηση.

Η απάντηση Κουνάβη

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Κουνάβη, ο οποίος ανέφερε “τρίβεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη κ.Δήμαρχε.
Πριν 2,5 χρονιά η αντιπολίτευση σας είπε τα αυτονόητα.Υπάρχουν και ηχογραφημένα πρακτικά.Ειδικά στην ύπαιθρο της Δυτικής Αχαΐας,εκτός αν δεν το γνωρίζετε, υπάρχουν σε ιδιοκτησίες κληρονομικά δικαιώματα πολλά που απαιτούν τρέξιμο και μια έγκυρη ενημέρωση στους δημότες θα έλυνε πολλές απορίες.
Το επαναλαμβάνω γιατι δεν το καταλαβαίνετε με την πρώτη φορά:
Προσπαθείτε να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα για την αδράνειά σας!
Το κτηματολόγιο ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες και εσείς δεν μπήκατε στον κόπο να ενημερώσατε τους δημότες πως ξεκινά η διαδικασία αυτή της σε όλο τον δήμο. Γιατί άραγε;
Έχετε πάθει τόση ανοσία με τη κακοδιαχείριση της δημοτικής περιουσίας και με τη λογική του “πάρτε τα όλα” που δεν μπορείτε να καταλάβετε πλέον, πως όταν μία  ΙΔΩΤΙΚΗ εταιρία αναλαμβάνει ένα έργο σαν αυτό της κτηματογράφησης με το αζημίωτο,πρέπει και να απαιτήσετε η υπηρεσία αυτή να παρέχεται χωρίς οι δημότες να ταλαιπωρούνται και σε μισθωμένα κτήρια και όχι να της παραχωρούνται τα πάντα. Δεν εισπράττει χρήματα γι αυτήν την υπηρεσία, η συμβαλλόμενη εταιρία;
Και ενημέρωση οφείλατε να κάνετε στους δημότες και να απαιτήσετε να υπάρξει κτηματολογικό γραφείο στην έδρα του Δήμου και να στεγαστεί σε κτίριο που θα μισθώσει στην πόλη, απλά πράγματα.
Οι δημότες σας εξέλεξαν και για να τους ενημερώνετε και για να τους εξυπηρετείτε όλους και να υπερασπίζεστε τα ακίνητα του δήμου. Αποτύχατε και στα τρία!”

Ποιοι πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις

Η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο, βρίσκεται σε εξέλιξη και λήγει στις 22 Απριλίου ή στις 22 Ιουλίου αν πρόκειται για κατοίκους του εξωτερικού.
Οι περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, στις οποίες ο κόσμος είναι υπόχρεος είναι οι: Αγιοβλασίτικα, Αγιος Νικόλαος Κράλη και Σπάτων, Aγιος Στέφανος, Ανω Αχαΐα, Ανω Σουδεναίικα, Απιδεώνας, Αραξος, Αρλα, Αχαϊκό, Βελιτσές, Ελαιοχώρι, Καγκάδι, Καραίϊκα, Κρίνος, Λακκόπετρα, Λιμνοχώρι, Λουσικά, Μαζαράκι,Ματαράγκα, Μετόχι, Μιτόπολη, Μιχόι, Μύρτος, Νιφορέικα, Πετροχώρι, Πέτα, Πόρτες, Ριόλος, Σαγαίικα, Σανταμέρι, Φλόκα, Φράγκα, Φώσταινα, Χαϊκάλι και Χαραυγή. Οι δηλώσεις γίνονται στη ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 83 (τηλ:2610 439414), από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.