Τοπικά

Nέες καταγγελίες για ρύπανση από το ΧΥΤΑ Φλόκα- Οι ιθύνοντες “κρύφτηκαν” πίσω από τον “χιονιά”

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Νέες καταγγελίες για ρύπανση από το ΧΥΤΑ Φλόκα είδαν το “φως” της δημοσιότητας, με τη δημοτική Αρχή να “κρύβεται” πίσω από τον χιονιά!

Δημότες κατέθεσαν αναφορά στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος προσκομίζοντας και σχετικό φωτογραφικό υλικό, από το οποίο φαίνεται πως την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 15 του μηνός που επικρατούσαν στην περιοχή άριστες καιρικές συνθήκες υπήρξε μόλυνση από το ΧΥΤΑ Φλόκα σε μεγάλη έκταση.. Μάλιστα, στο σημείο κλήθηκε και η Αστυνομία προκειμένου να διαπιστώσει το φαινόμενο.

Όπως αποδεικνύεται τα στραγγίδια ρέουν επικίνδυνα και καταλήγουν στον Πείρο ποταμό κι όμως ο ΧΥΤΑ Φλόκα ετοιμάζεται να δεχτεί σκουπίδια και από την Αιγιάλεια.

Το θέμα ανέδειξε με ανάρτησή του στο facebook ο επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ, δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Κουνάβης σχολιάζοντας πως “για γέλια και για κλάματα, αφού ο λύκος δεν γίνεται να φυλάξει τα πρόβατα,άσε που εδώ μας περνάνε  όλους για πρόβατα!

Η  δημοτική Αρχή του “τα δέχομαι όλα”  ετοιμάζεται να υποδεχτεί πάλι  απορρίμματα από την Αιγείρα επικαλούμενη μέσα από δημοσιεύματα  την σύμβαση που υπογράφηκε  πριν από μήνες και μίλαγε 500 τόνους  σε διάστημα ενός  έτους , αν η ποσότητα αυτή έχει ήδη υπερκαλυφθεί, φυσικά ποτέ δεν θα μάθουμε. Όμως αυτές τις ημέρες τα στραγγίδια ρέουν επικίνδυνα και καταλήγουν στον Πείρο. Γι’ αυτό καμία ανησυχία και καμία μέριμνα. Κόβουν πίτες  τώρα, με αυτά θα ασχοληθούν!

Η “δήθεν” μέριμνα, όταν ο βιολογικός του ΧΥΤΑ δεν προλαβαίνει να επεξεργαστεί τα στραγγίδια εξαιτίας  του  μεγάλου  ύψους  βροχής στην περιοχή, αυτά να συλλέγονται  σε βυτιοφόρο και να μεταφέρονται στο βιολογικό της Κάτω Αχαΐας  για επεξεργασία, δεν εφαρμόζεται και πρόκειται περί απάτης.

Οι φωτογραφίες που μου έστειλαν κάτοικοι της περιοχής  (με ημερομηνία λήψης 13/1/2019) είναι αποκαλυπτικές, καθώς και το έγγραφο προς την διεύθυνση περιβάλλοντος.

Φυσικά ο αντιδήμαρχος έργων  δήμου Δυτικής Αχαΐας, με την γνωστή ειλικρίνεια που πάντα τον διακρίνει πάντα βεβαίως -βεβαίως, ισχυρίστηκε πως εξαιτίας τις υψηλής χιονόπτωσης δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το ΧΥΤΑ τα οχήματα και τα απορριμματοφόρα εκείνες τις ημέρες, κάτι που τα έγγραφα τον διαψεύδουν!