Τοπικά

Με “άγριες” διαθέσεις έρχεται η “Σοφία”- Χιονοπτώσεις ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές

κύμα χιονιά
Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει και την Αχαΐα από αύριο, καθώς καταφθάνει στη χώρα μας η “Σοφία”,  όπως έχει ονομαστεί από το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι στιγμές που θα βιώσουν αρκετοί από τους κατοίκους της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας θα είναι σχεδόν ιστορικές. Μόλις ξαστερώνει στη Δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα γράφει -17 βαθμούς Κελσίου! Το αίτιο θα είναι οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που θα εισέλθουν στη χώρα μας από το βορρά αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα “σαρώσουν” ακόμη και πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έγινε γνωστό πως εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες – κυρίως – περιοχές και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.  Σε έγγραφό της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρει σχετικά: «Παρακαλούνται οι υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους».

Αντίστοιχα, σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται από αύριο το πρωί έως και την Παρασκευή 4/1  ο Δήμος Πατρέων.

Ανοίγει το Παμπελοποννησιακό για τους άστεγους

Από τον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό Οργανισμό ανακοινώνεται ότι κατά τις ημέρες του ψύχους θα λειτουργήσει χώρος φιλοξενίας των αστέγων.

Λόγω της έναρξης των εργασιών στο κτίριο του πρώην Αρσακείου, το υπνωτήριο θα λειτουργήσει στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο σε χώρο που δεν χρησιμοποιείται για τις καθημερινές αθλητικές δραστηριότητες. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 22:00 μ.μ.  έως και τις 8:00 π.μ.

Στο χώρο θα παρέχεται φαγητό και ζεστό μπάνιο.

Η προσέλευση των ατόμων που ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν κατά το διάστημα της νύχτας θα γίνεται στα γραφεία του τμήματος καθαριότητας – Μιαούλη 100 (αίθουσα διανομής συσσιτίου) κατά τις ώρες 21:00 – 22:00 και η μεταφορά τους θα γίνεται με όχημα του Δήμου Πατρέων στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Ο χώρος θα λειτουργήσει τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα 7/1.

 Παρακαλούνται οι πολίτες και οι υπηρεσίες που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τον Κοινωνικό Οργανισμό να καλούν στα τηλέφωνα: 2614409977 –  2614409977 – 2610390968 –  6984617545 – 6984617546.