Τοπικά

Βροχές και καταιγίδες φέρνει η “Υπατία” σήμερα και αύριο και στη Δυτική Αχαΐα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν αναμένονται σήμερα και αύριο και στη Δυτική Αχαΐα, καθώς το νέο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία “Υπατία” βρίσκεται προ των πυλών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα ειναι θυελλώδεις στα πελάγη.

Αύριο αναμένονται βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά και ημιορεινά και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά ορεινά, στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή 11/01 οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ, όμως η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα σημαντική πτώση.

Να σημειωθεί πάντως, πως στα ορεινά του Νομού Αχαΐας ο παγετός “επιμένει” με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για όσους οδηγούς κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Επίσης, λόγω του χιονιά κλειστά έμειναν σήμερα τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Αροανίας, Κλειτορίας και Παΐων του Δήμου Καλαβρύτων, ήτοι, Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο – Γυμνάσιο Ψωφίδας, Δημοτικό Σχολείο Πάου, Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο – Γυμνάσιο – Λύκειο Δάφνης και Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο – Γυμνάσιο – Λύκειο Κλειτορίας.